Ingrediente:
- 200 grame de făină
- 100 grame de migdale măcinate
- 2 linguriţe de praf de copt
- sare
- ½ linguriţă de cardamom pudră
- 5 ouă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 150 ml de miere
- 2 mere mari
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade. Între timp, unge 20 de forme de brioşe cu puţin ulei de floarea soarelui. Pune într-un bol faină, migdalele măcinate, praful de copt, un praf de sare şi pudra de cardamom. Separat, bate ouăle cu uleiul de floarea soarelui şi mierea până când devin pufoase şi capătă o culoare de galben pal. Apoi, adaugă treptat făina peste ouă. Amestecă şi omogenizează. La final, adăugă merele, tăiate cubuleţe. Apoi, cu o lingură, pune compoziţie în fiecare brioşă (cam ¾ din formă ar trebui să fie umplută), aşază brioşele într-o tavă de copt şi coace-le în jur de 25-30 de minute, până capăta o culoare frumoasă aurie.
Ai încercat deja rețeta de mai sus? Ce alte deserturi cu mere ai mai pregătit?
Sursa: JamieOliver.com