Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Castane coapte la cuptor

0
Castane coapte la cuptor
Îți aduci aminte de castanele coapte pe care le cumpărai de la bâlciurile de toamnă? Parfumul lor dulce și îmbietor, pe care îl mai regăsești și azi prin unele târguri organizate la sfârșit de săptămână… Dacă ți-am făcut poftă, ce zici să le prepari celor mici o gustare de sezon? Castane coapte, la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg de castane, pe car ele poți strânge cu juniorii ori le poți cumpăra din piețe și supermarketuri

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Între timp, cu ajutorul unui cuţit mic, ascuţit, crestează coaja castanelor în X.  De ce este important să faci acest lucru? Dacă uiţi să faci asta, castanele vor exploda. O altă alternativă este să străpungi fiecare castană cu o furculiţă. Apoi, întinde castanele într-o tavă, acoperită cu o foaie de copt, sau direct pe grătarul din cuptor, cu tăietură în sus. Lasă-le la cuptor timp de 30 minute. După ce s-au copt, cojeşte-le şi bucură-te de gustul lor dulceag, alături de un pahar de must, de ce nu?!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus