Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Chifteluțe de curcan la cuptor. O rețetă pentru întreaga familie!

0
Chifteluțe de curcan la cuptor. O rețetă pentru întreaga familie!
„Mami, mami... vreau ceva bun!”. De câte ori auzi astfel de rugăminți?! Și, de fiecare dată, te gândești să-I pregătești puiului tău ceva gustos și sănătos în același timp. Iată o rețetă care va fi pe placul întregii familii, căci chifteluţele de curcan sunt perfecte pentru dieta copiilor de la un an încolo, carnea de curcan fiind foarte bună pentru cei mici. În plu, chifteluţele nu sunt prăjite, ci făcute în cuptor.

Ingrediente:

  • 4 linguriţe de ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 2 linguriţă chimen
  • 2 linguriţe de seminţe de coriandru
  • 400g de carne de curcan tocată
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Încinge o lingură de ulei într-o tigaie. Adăugă ceapă şi un vârf de cuţit de sare şi căleşte puţin, timp de cinci minute până se moaie. Adăugă usturoiul şi condimentele (chimenul şi boiaua, dar şi seminţele de coriandru) şi mai ţine pe foc două minute. Când ceapă s-a răcit,  pune amestecul în carne şi amesteca bine cu mâna. la final pune coriandru tocat mărunt şi puţină sare. Cu mâinile ude formează biluţe pe care le pui pe foaie de copt unsă cu puţin ulei.

Compoziţia nu are nevoie de ou, tocmai pentru că aceste chifteluţe nu se prăjesc în ulei, deci nu se "destrama". Dacă vrei le poţi tăvăli prin puţină faina amestecată cu pesmet. O să capete o crustă crocantă.

Următprul pas: Încinge cuptorul la 200 grade Celsius şi pune chifteluţele. Se coc la foc potrivit pentru circa 15 minute, apoi la foc iute pentru încă 10 minute.

Și gata! Poftă bună!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus