Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Observatorul Astronomic

0
Observatorul Astronomic
Observatorul Astronomic

Adresa: Bd. Lascăr Catargiu, nr.21, sector 1

Tel: 021.212.96.44

Web: www.astro-urseanu.ro

 

Una dintre marile pasiuni ale copiilor este si va ramane mereu spectacolul oferit de bolta cereasca. De cate ori nu ati stat seara povestind despre stele, despre luna, despre planete si constelatii? Cei mici adora sa stie cat mai multe despre lumea noua care se deschide in fata lor, pe cer, si nu pot afla niciunde mai multe raspunsuri decat la Observatorul Astronomic.

Pe numele sau Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu dupa numele celui care l-a creat, este unul dintre muzeele perfecte pentru o zi minunata petrecuta alaturi de cei mici. Ei pot urmari aici, prin luneta, un adevarat spectacol ce se desfasoara pe cer.

Observatorul Astronomic se poate vizita atat de catre persoane individuale cat si de catre grupuri organizate, pentru acestea din urma fiind recomandabil sa se faca o programare prin telefon sau email. Biletele costa 5 lei sau 2 lei pentru elevi, studenti sau pensionari.

Vizitarea expozitiei astronomice si observatii solare se pot face martea si vinerea, intre orele 14.00 si 18.00, observatiile nocturne se pot face martea,vinerea si sambata in intervalul orar 19.00-22.00 (numai daca cerul este senin). Pentru observatiile nocturne ultimul vizitator intra la ora 21.30 iarna si 22.00 vara. In plus, prezentari se pot face vinerea si sambata de la 19.30. Fiecare vizitator beneficiaza de ghidaj gratuit, in imba romana sau in engleza.

Pentru ca cei mici sa nu fie luati prin surprindere, le puteti prezenta, inainte de a merge muzeu, un ghid complet al cerului si al obiectelor ceresti - disponibil pe site-ul Observatorului - astfel incat sa stie ce vor privi prin luneta si sa ii introduceti in atmosfera.

Cladirea Observatorului Astronomic a fost ridicata in anul 1910 cu eforturile financiare proprii ale unui marinar pasionat de astronomie, pe numele sau Vasile Urseanu. Amiralul a fost cooptat in Societatea Astronomica Romana de catre Victor Anestin, devenind presedintele acesteia si implicandu-se ulterior in ceea ce era un deziderat important al Societatii: ridicaea Observatorului.

Originalitatea acestei constructii sta in aceea ca arata ca o corabie ancorata chiar in centrul Bucurestiului. 

Galerie Foto

  • Observatorul Astronomic
  • Observatorul Astronomic
  • Observatorul Astronomic

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus