Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce efecte benefice au bananele în dezvoltarea copiilor

0
Ce efecte benefice au bananele în dezvoltarea copiilor
De ce nu trebuie să lipsească bananele din alimentația prichindeilor? Nu doar pentru că au un conținut mare de vitamine, ci sunt bogate în substanţe nutritive cum ar fi potasiu, calciu, fosfor magneziu, sulf, fier şi cupru. Acestea sunt substanţe nutritive esenţiale necesare în timpul primelor luni de dezvoltare a copilului, dar și în următorii ani. Descoperă în articol, pe larg, ce efecte au bananele în dezvoltarea copiilor.

Sunt delicioase, cu o aromă pe placul oricui, ușor de consumat în orice sezon, fără sâmburi și cu o coajă groasă care asigură protecție împotriva bacteriilor. Bogate în vitamine și săruri, bananele se numără printre primele fructe care intră în schema de diversificare a bebelușilor. Însă consumul lor este indicat și după această etapă. Iată de ce trebuie incluse bananele în alimentația copiilor:

Asigură nutrienţi esenţiali

Bananele sunt bogate în substanţe nutritive cum ar fi potasiu, calciu, fosfor magneziu, sulf, fier şi cupru. Potasiul este important pentru funcţia musculară si pentru menţinerea ritmului cardiac. Fierul şi cuprul, pe de altă parte, sunt necesare nivelurilor de hemogramă şi hemoglobină. Calciul este un element esenţial pentru dezvoltarea oaselor. 

Combat constipaţia

Bananele conţin fibre care ajută la digestie şi la absorbţia apei. Astfel, scaunele sunt eliberate mult mai uşor.


►Citește și De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 5 utilizări surprinzătoare


Controlează diareea

În caz de rotavirus sau de alte afecțiuni care dau peste cap sistemul digestiv al prichindeilor, medicii recomandă un regim alimentar care constă în hidratare şi o dietă pe bază de orez, pâine prăjită şi banane.

Remediu pentru tulburări urinare

Copiii, mai ales în primii ani de viață, sunt mai predispuşi la infecţii ale tractului urinar. Simptomele pot include febră, urinări frecvente sau rare, urină puternic mirositoare. Astfel, pe lângă tratamentul medicamentos dat de medicul pediatru, alimentaţia cu banane poate fi de asemenea benefică. Bananele pot curăţa tractul urinar de toxinele care se acumulează de-a lungul timpului.

O vedere mai bună

Prichindeii care mănâncă banane regulat au şi o vedere mai bună. Vitamina A prezentă în aceste fructe protejează retina de boli.

Previne anemia 

Bananele sunt fructe foarte bogate în fier, de aceea consumul regulat de banane stimulează producerea de hemoglobine din sânge, ajutând astfel în cazul în care copilul este suspectat sau diagnosticat cu anemie sau carență de fier.

Cum alegem bananele?

Cea mai răspândită varietate este Banana Cavendish cu varianta Cavendish Pitic, adică fructul nu depăşeşte în lungime 10 centimetri. Banana Burro este plată şi cu un gust asemănător cu lămâia, Java are o tentă verde-albastră, Plantain se caracterizează printr-un conţinut scăzut de zahăr, iar banana Roșie este, aşa cum îi spune şi numele, de culoare roşiatică.

Cum alegem cele mai bune banane pentru copii? În primul rând, după soi. Apoi după aspect, dimensiune, formă şi timpul de coacere. Ca să fie gustoase, bananele trebuie să fie coapte, adică să aibă o culoare frumoasă gălbui aurie, nu verde, nu neagră. Apoi să aibă un aspect curat, fără pete negre.

Sursa: indiaparenting.com


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus