Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Clafoutis de prune, un desert franțuzesc cu prune românești

0
Clafoutis de prune, un desert franțuzesc cu prune românești
Mmmm… Clafoutis de prune, sună pretențios, nu?! Un desert franțuzesc care, în ciuda denumirii, este foarte simplu de preparat. Iar gustul soiurilor românești îi conferă o savoare pe placul întregii familii. Cum îl poți pregăti? Descoperă în articol rețeta noastră…

Ingrediente:

  • 300-400 grame de prune
  • 100 de grame de făină
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 4 ouă mari
  • 250 ml de lapte
  • 75 de grame de unt


► Citește și 5 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de prune pentru copii


Mod de preparare:

Taie prunele în două şi scoate sâmburele. Apoi, unge cu unt în strat gros o tavă de cuptor. Bate ouăle cu zahărul cateva minute. Adaugă laptele şi amestecă bine. Urmează făina. Omogenizează bine cu un tel până când obții o compoziție fără cocoloaşe. La final, adaugă untul topit dar bine răcit. Pune prunele în vasul care merge la cuptor, apoi adaugă crema de clafoutis.

Se coace la 180 grade Celsius, aproximativ 25 minute sau mai mult, în funcţie de mărimea tăvii. După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se aşeze. Trebuie să dea înapoi pentru a avea consistenţa specială (intre budincă şi cremă de zahăr ars).

La final, se pudrează cu zahăr şi se serveşte simplă sau cu sos de vanilie ori frişcă. 

Delicios, nu?! 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus