Ingrediente:
- 1 dovleac plăcintar
- 2 cepe salote
- 75 g ghimbir
- 1 litru supă de legume sau făcută pe un cub
- 125 ml lapte de cocos
- sare şi piper după gust
- puţină pudră de chili
► Citește și Dovleacul, cea mai bună sursă de vitamina A pentru copii
Mod de preparare:
Curăță dovleacul de coajă şi seminţe şi taie-l cubuleţe. Ceapă şi ghimbirul se toacă mărunt. Într-o oală mai mare se pune supă de legume în care adaugi dovleacul, cepele, ghimbirul şi laptele de cocos. Îl lași să fiarbă la foc potrivit timp de 40 minute. Apoi adaugi pudra de chilli și asezonează cu sare şi piper. Cu ajutorul unui blender de mână mixezi până când obţii o cremă. Se serveşte cu frumze de mentă, zeamă de lămâie şi crutoane de pâine.
Poftă bună!
Sursa: jamieoliver.com