Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pauza de răsfăț pentru mămici! Cum te poți simți bine în pielea ta

0
Pauza de răsfăț pentru mămici! Cum te poți simți bine în pielea ta
Odată cu apariția prichindeilor, mămicile au tendința de a se neglija. Sunt atât de multe lucruri de făcut când ai copii, încât statul la cosmetică şi mersul la cumpărături de haine chiar nu mai au loc pe lista de priorități. Iar acest lucru se vede imediat, atât la exterior cât și în interior. Ce-I de făcut?

Nu, nu este ușor să ai grijă de tine după ce ai născut, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului. Nici când copilul crește, merge la grădiniță, apoi la școală, nu găsești suficient timp să ai grijă de tine. Și, uneori, apar frustrările. Și este firesc! Vrei să revii la felul în care arătai înainte, vrei să revii la activitățile pe care le aveai când nu erai mamă. Însă timpul pare că-ți scapă printre degete, nu?! Zboară mai repede decât gândul… Ce poți face pentru a te simiți mai bine în pielea ta? Răsfață-te! Acordă-ți câteva momente de pauză! 

Nu renunța la ritualurile de îngrijire personală

Vorbim aici despre ce poți face pentru tine acasă. Găseşte o modalitate de a face duş în linişte, mai ales atunci când ai un bebeluș. Uneori pare misiune imposibilă, nu?! Chiar şi dacă înseamnă că te trezeşti la ora 4 noaptea ca să faci duş, fă-o. De ce? Pentru că starea ta de spirit va fi mult mai bună. Deşi poate găseşti o soluţie mai umană, cum ar fi să stea cineva cu bebeluşul o jumătate de oră, ca să îţi faci duş relaxată. Nu renunța la epilat, pensat, măștile de față… în puținele momente libere nu ezita să faci ceva doar pentru îngrijirea ta!

Acceptă-ţi noul corp

Şi dacă slăbeşti după naştere, şi multe femei ajung după un an la greutatea pe care o aveau înainte de sarcină, asta nu înseamnă că ai corpul la fel ca înainte. Din păcate, nici după un an nu vei fi în forma maximă. Poate nici după doi, trei… Acceptă noile dimensiuni şi învaţă să te îmbraci pentru noul corp. Poţi arăta extrem de bine dacă nu te mai chinui să te vezi ca înainte. Iar dacă ești hotărâtă să urmezi o dietă, alege una care te ajută nu doar să scapi de kilogramele în plus, dar care să te șoi mențină la o greutate ideală. Dieta Dukan este una dintre cele mai folosite. Evident, există și varianta pastilelor de slăbit. Însă, înainte de a urma un tratament, informează-te bine!

Renunţă la hainele pe care nu le mai folosești

Sigur, în garderoba ta există piese vestimentare care au o valoare sentimentală. Însă nu are rost să le mai păstrezi dacă nu mai mergi la atâtea petreceri sau dacă nu mai intenţionezi să lucrezi într-un birou. Nu mai vorbim de cele păstrate pentru că „poate vei slăbi cândva”. Un pic de curățenie în dressing nu strică niciodată! 

Găseşte magazinul potrivit

Nu, nu mai ai timp să mergi prin magazine așa cum o făceai înainte de a deveni mămică. Să cutreieri cu orele, să probezi zeci de haine… Însă nu trebuie nici să renunți la sesiunile de shopping! Prin urmare, o organizare eficientă e de mare ajutor! Alege un magazin de unde ştii că ai cumpărat cel mai des, pentru că hainele de acolo îţi plac. Şi rămâi la el. 

Renunță la sentimentul de vinovăție

Nu te simţi vinovată pentru că îţi acorzi timp, nu te simţi vinovată pentru că dai bani pentru tine. Chiar dacă tentaţia este mare să renunţi la tine pentru a avea copilul mai mult. Copilul are nevoie de o mamă relaxată, zâmbitoare. Iar acest lucru iînseamnă că mama trebuie să fie şi spălată şi îmbrăcată frumos. Și mulțumită cu felul în care arată!

Foto: Freepik.com

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus