Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Prăjituri pe băț (Cake Pops). Desertul care nu trebuie să lipsească de la nicio petrecere

0
Prăjituri pe băț (Cake Pops). Desertul care nu trebuie să lipsească de la nicio petrecere
Pe lângă tortul și șampania pentru copii, orice aniversare pentru prichindei trebuie “accesorizată” și cu cake pops. Ce sunt acestea mai precis? Niște prăjituri pe băț, pe care juniorii le adoră pur și simplu. Le poți pregăti și tu acasă, iar cei mici îți pot da chiar o mână de ajutor! Cum? Iată rețeta...

Ingrediente:

  • 70 g unt moale
  • 70 g zahăr fin
  • 1 ou
  • 75 g făină
  • 1 vârf de cuțit praf de copt

Pentru cremă:

  • 40 g cremă de brânză
  • 70 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius și se unge cu unt o formă de chec. Cu ajutorul modelului potrivit de mixere, se bate untul cu zahărul până când se obține o masă spumoasă, în care se încorporează apoi oul. Făina se amestecă cu praful de copt, după care mixul se înglobează în spuma de ou. Aluatul se toarnă în formă și se coace circa 15 – 20 de minute. După ce blatul s-a copt, se lasă să se răcească. Până atunci, vă puteți inspira pentru ornare dintr-o carte cu rețete! 

Următorul pas: Se amestecă bine crema de brânză cu zahărul pudră. Apoi, blatul se fărâmițează și se amestecă cu crema de brânză dulce. Din compoziția obținută se modelează biluțele de cake pops, care se pun apoi la congelator timp de 30 de minute. Pentru a nu se lipi de suprafața vasului în care le așezați, puteți să puneți sub ele o foaie de hârtie de copt.

După ce bilele de aluat s-au răcit, se înfig pe bețe pentru cake pops. Operațiune care sigur în vor încânta pe copii! Se recomandă scufundarea în prealabil a bețelor câțiva centimetri în ciocolată topită. După aceea, bețele se înfig cu partea glazurată în aluat și se pun la congelator încă 10 minute. În acest fel, acestea se fixează mult mai bine.

Pentur ornare, se rupe ciocolata albă în bucăți și se topește. În aceeași manieră procedăm și cu ciocolata cu lapte. La final, prăjiturelele se așează în forme de hârtie cu bățul în sus, iar bețișoarele se ornează cu fundițe asortate sau le puteți înveli în folie transparentă.



Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus