Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Recuperare postnatală: sport împreună cu bebelușul

0
Recuperare postnatală: sport împreună cu bebelușul
După nouă luni lungi, dar pline de emoții constructive și entuziasm, mult așteptata întâlnire cu bebelușul se dovedește piesa de puzzle care îți completează viața, dar și programul zilnic. De cele mai multe ori, proaspetele mămici sunt ocupate până târziu în noapte cu îngrijirea copilului, iar recăpătarea formei fizice se dovedește un obiectiv greu de atins.

Antrenor de fitness specializat în programe pre și post-natale și mama unui bebeluș de 4 luni, Diana Știrbu a revenit în sala de training la 6 săptămâni după naștere. Ea le încurajează pe femeile care au născut să reia activitățile fizice imediat după ce primesc acordul medicului și le este alături cu sfaturi și programe personalizate, în sala de training și pe blog

Pentru mamele care nu au timp să ajungă la antrenament, Diana a pregătit 3 exerciții benefice pentru recuperarea post-partum, la care bebelușul va fi încântat să participle. 


Exerciții fizice post-partum: eficiente pentru tine, distractive pentru el 


După ce se trezește și mănâncă, bebelușul are energie și este mult mai dispus să interacționeze cu mama în diverse activități. Este momentul perfect pentru cele 3 exerciții de mai jos.  

Diana mărturisește că a început prin a face sport cu Victor câteva minute pe zi, apoi a crescut treptat. Acum minutele de sport sunt bucuria lor nevinovată și o modalitate de a consolida legătura emoțională. 

”Victor are 4 luni și 3 săptămâni în acest moment și ne distrăm foarte tare împreună la antrenamente. Este adevărat, am început să fac exerciții cu el, acasă, la 4 săptămâni de la operația de cezariană,” Diana Știrbu. 


1. Bird dog


Pentru acest exercițiu ai nevoie doar de o saltea și de o păturică pe care va sta bebelușul. Așează-te cu palmele pe sol, chiar lângă copil, cu genunchii pe saltea. Abdomenul trebuie să fie încordat și spatele drept. 



Ridică piciorul drept și mâna stângă, până când acestea devin paralele cu solul. Menține 20-30 de secunde, revino cu genunchiul pe sol și schimbă partea. 

Număr de repetări: 10




2. Brace with Leg Raise 

 Așează-te pe saltea, pe spate, cu un picior îndoit și talpa lipită de sol. Celălalt picior este întins, paralel cu solul. Ridică piciorul întins până la nivelul genunchiului opus, apoi revino în poziția inițială. Abdomenul trebuie să fie încordat. 

Pe bebelus îl ținem în brațe, în poziția ”avion”. 




Număr de repetări: 15 pe fiecare picior, în 3-4 serii. 


3. Plank

 Există mai multe variante ale acestui exercițiu, de data aceasta îl recomand pe cel care permite contactul vizual cu bebelușul. 

Așează-l pe saltea, cu fața în sus. Ține palmele pe sol și mâinile întinse și susține greutatea în palme și vârfurile picioarelor. Cu abdomenul încordat, menține poziția paralelă cu solul pentru 30-40 de secunde. Vor trece mai repede dacă vorbești cu bebelușul în timpul acesta. 



Acest exercițiu este recomandat după 3 luni de la naștere și doar în cazul în care ai început să te antrenezi constant. 

Nu te grăbi să faci exerciții solicitante, corpul are nevoie de recuperare completă și există o paleta largă de exerciții simple și foarte eficiente.  


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus