Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Târgul de cadouri “Crăciun cu Tradiție” învie obiceiurile strămoșești născute la sat
  • Târgul de cadouri “Crăciun cu Tradiție” învie obiceiurile strămoșești născute la sat
  • Târgul de cadouri “Crăciun cu Tradiție” învie obiceiurile strămoșești născute la sat

Învie Tradiția, magazinul online care susține artizanii români și meșteșugurile autohtone originale, inaugurează primul magazin fizic cu un Târg de Crăciun dedicat artei populare și tradițiilor moștenite din străbuni.

Învie Tradiția invită iubitorii de produse autentic românești în noua sa casă, din Strada Mihai Eminescu nr 140, etaj 2 (vis-a-vis de Teatrul Metropolis). 

Până vineri, 22 decembrie, noul sediu va găzdui târgul “Crăciun cu Tradiție”, dedicat artei populare specific românești și practicilor vechi de secole. 

Târgul aduce în prim-plan valoarea muncii artizanilor cu tradiție și propune bucureștenilor o gamă largă de produse meșteșugite de artiști populari, care să le aducă în case un strop din liniștea satului românesc. 

“Esența moștenirii noastre culturale acumulate în mii de ani stă în acele tradiții pe care, an de an, le onorăm și le transmitem mai departe. Prin târgul “Crăciun cu Tradiție” vrem să scoatem la iveală ceea ce este autentic românesc și să dăm ocazia oaspeților să se (re)conecteze cu spațiul rural, care a dat naștere acestor frumoase obiceiuri”, a spus Cosmin Cucoș, co-fondator Învie Tradiția.

De la obiectele de ceramică care există în casele românilor de sute de ani și până la preparatele culinare care amintesc de casa primitoare a bunicii, fiecare produs achiziționat la târg contribuie la susținerea comunității de meșteșugari și a practicilor artizanale autentice născute la sat. 

Târgul “Crăciun cu Tradiție” va fi deschis zilnic, între orele 9:00 - 18:00, și oferă oaspeților șansa de a achiziționa articole aduse din toate colțurile țării, care nu se mai pot găsi în alte locuri, cum ar fi:

- Obiecte decorative de artă populară: clopoței și figurine ceramice, sfeșnice, lumânări din ceară naturală și foiță de fagure;

- Preparate culinare: ciocolată artizanală, dulcețuri naturale, magiun de prune, zacuscă;

- Vinuri de la mici producători;

- Ceramică din zonele cu tradiție: Corund, Marginea și Horezu (ceramica unică de Horezu face parte din patrimoniul UNESCO);

- Jucării ecologice din lemn;

- Tricouri cu motive tradiționale reinterpretate;

- Pachete cadou personalizate;


Produsele expuse în cadrul târgului sunt procurate direct de la meșteșugarii locali, la prețuri corecte, oferindu-le acestora o zonă nouă de desfacere.


Pe toată durata târgului, iubitorii de artă populară originală vor putea cumpăra produsele la un preț mai mic, beneficiind de o reducere de 20% din prețul afișat pe site-ul www.invietraditia.ro

În plus, prin parteneriatul cu fundația Mia’s Children, Învie Tradiția va dona 10% din valoarea fiecărui produs pentru finanțarea unor proiecte sociale ce au ca scop sprijinirea copiilor aflați în dificultate. 


Despre Învie Tradiția


Învie Tradiția este unul dintre puținele proiecte naționale care susțin și încurajează meșteșugurile sătești vechi de secole ce fac parte din bogățiile și patrimoniul cultural al României.

Magazinul online Învie Tradiția oferă meșteșugarilor tradiționali șansa de a se promova înafara propriei comunități și pune în valoare autenticitatea operelor de artă ieșite din mâinile meșterilor populari, încurajând conservarea practicilor artizanale originale și transmiterea lor din generație în generație.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus