Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Temele pot fi distractive! 6 metode amuzante și eficiente pentru copii și părinți

0
Temele pot fi distractive! 6 metode amuzante și eficiente pentru copii și părinți
De cele mai multe ori, părinții ajung să facă temele alături de copii, iar în unele situații exercițiile pentru acasă se transformă într-o sursă de stres atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Iar tensiunea care apare nu este deloc benefică pentru relația dintre un copil și părintele său. Și tu faci temele împreună cu juniorul tău? Descoperă în articol 6 metode prin care poți transforma învățatul într-o experiență distractivă!

Există numeroase cercetări conform cărora utilizarea jocurilor ca instrument educaţional contribuie la acumularea mult mai uşoară a informaţiilor. Experţii folosesc chiar termenul „gamificare“ pentru a vorbi despre introducerea elementelor de joc şi a distracţiei în procesul de învăţare pentru eficientizarea acesteia. Potrivit celor de la BrigtSide, părinții au nevoie doar de puţină imaginaţie şi nişte instrumente foarte simple pentru a atrage atenţia copiilor.

Și tu întâmpini dificultăți când faci temele alături de juniorul tău? Iată 6 metode prin care poți transforma învățatul într-o experiență distractivă:


Transformă cifrele în desene amuzante

Copilul tău nu reușește să memoreze corect cifrele? Încearcă o abordare creativă! De exemplu, poți scrie numărul pe o foaie de hârtie şi apoi îți poți folosi imaginația pentru a transforma  cifra în păsări, animale, flori sau alte obiecte pe care le va ţine uşor minte. Găsești pe YouTube foarte multe tutoriale, prin urmare nu trebuie să ai talent la desen!


Inventați o poveste!

O metodă extrem de utilă pentru a învăţa cuvinte noi şi pentru a le repeta pe cele pe care copilul le cunoaşte deja. Ai nevoie de o coală de hârtie, creioane şi imaginaţie. Poți începe cu expresia „A fost odată…“ şi introdu câteva elemente, iar apoi lăsă-l pe copil să continue povestea. Câteva schiţe pe o bucată de hârtie va stârni imaginaţia copilului şi îl va lăsa să-şi amintească cuvintele mai bine. 


Experimente științifice în… bucătărie

Chimia este o materie dificilă pentru mulţi copii, dar poate fi uşor transforamtă într-o activitate distractivă. Așa că transformă bucătăria într-un laborator  în care poți face experimente spectaculoase care demonstrează legile chimiei într-un mod distractiv. De exemplu, puteţi încerca să utilizaţi apă, suc şi jeleu cu unele coloranţi pentru a explica densitatea substanţelor. 


Matematică se învață mai ușor cu prăjituri

Nu, nu vorbim aici despre “mită”! Dacă faci tema la Mate primești clătite! Dar coacerea prăjiturilor poate fi un instrument perfect pentru a vă învăţa numerele şi fracţiile. Coace prajiturile în forme simple rotunde sau pătrate şi învață copilul să le taie în opt, patru şi jumătate cu un cuţit din plastic. Este o modalitate foarte bună de a combina gătitul cu educaţia şi distracţia. Nu prea te pricepi la gătit? Nu-ți face griji! Te poți juca de-a gătitul cu ajutorul plastilinei, pe care o poți transforma ușor în toate prăjiturile posibile și imposibile! Găsești aici mai multe seturi cu plastilină!


Recapitularea se poate face la magazin

Lista de cumpărături poate fi cea mai bună lecție de matematică! Cum așa? Înainte de a merge la magazin,întocmește  o listă a produselor necesare şi cere-i copilului să evalueze costul fiecăruia. La întoarcerea de la cumpărături, permite-i juniorului să compare costul estimat şi cel real. Un magazin alimentar este, de asemenea, un loc bun pentru a practica cântărirea legumelor şi fructelor. 


Îmbunătățește memoria prichindelului!

O memorie bună este foarte importantă pentru procesul de învăţare. Există multe modalităţi de a îmbunătăţi memoria copilului, printre acestea numărându-se jocurile ca şah şi puzzle-uri, o dietă echilibrată bogată în proteine, antioxidanţi şi vitamine. Chiar și jucăriile de bebeluși, în special cuburile, pot fi folosite cu succes și la vârste mai mari. Găsești aici mai multe modele!

Tu ce metode folosești când faci temele cu juniorul tău?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus