Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

7 jucării care pot pune în pericol viața copiilor

0
7 jucării care pot pune în pericol viața copiilor
Ce ar fi copilăria fără jucării?! Mai ales că juniorii se dezvoltă și învață prin joc, însă unele dintre ele se dovedesc a fi adevărate pericole, mai ales când nu sunt folosite corespunzător ori în funcție de categoria de vârstă. În funcție de experiențele părinților, cei de la BrightSide au realizat o listă cu tipuri de jucării care pot pune în pericol viața copiilor.

Pe lângă descrierea produsului, pe cutiile în care sunt împachetate jucăriile, sunt menționate atât categoriile de vârstă cărora le sunt destinate cât și condiții în care pot fi folosite. Din păcate, involuntar sau nu, unii părinți ignoră cu desăvârșire atenționările producătorilor. Și, de multe ori, apar accidente.

Iată 7 categorii de jucării pe care cei de la BrightSide le-au identificat ca fiind periculoase:


Jucăriile cu baterii 


Foto: BrightSide

Sunt periculoase mai ales pentru copiii foarte mici care nu fac diferența între bateriile rotunde și plate și bomboanele colorate. Prin urmare, există riscul ca prichindeii să le înghită dacă nu sunt supravegheați. Din cauza mărimii reduse și a conținutului bateriilor acestea pot cauza arsuri și intoxicare.

Jucării cu elice 

Elicopterele cu telecomandă și dronele sunt la mare căutare mai ales printre băieții mai mari. Însă nu sunt deloc ușor de manevrat, prin urmare se pot răni cu cu elicele aflate în mişcare. 


Jucării de doctor 


“Ce vrei să te faci când o să fii mare?”. O întrebare la care cei mai mulți copii spun “Doctor!”. Pentru că sunt fascinați de această profesie și se joacă cu tot instrumentarul de jucărie: seringi, stetoscop, foarfeci, clești... Însă aceste jucării se pot dovedi periculoase când prichindeii, influențați și de desenele animate și jocurile de gen de pe tabletă, încep să aplice diverse “proceduri medicale” pe ei înșiși ori pe alți copii.


Pistoale cu apă 

Mare atenție la pistoalele cu apă, atât de folosite mai ales în zilele caniculare de vară. Copiii nu ţin cont de distanţa corectă pentru a putea trage cu pistolul de jucărie, iar siguranţa lor şi a celorlalţi e pusă în pericol. Pentru că jeturile de apă  pot produce răni la nivelul feţei, în special în zona ochilor. Cel mai bine ar fi ca juniorii să folosească și o pereche de ochelari de protecţie.  


„Aripioare“ pentru înotat 

Dacă sunt prinse prea strâns pe brațele copilului pot irita pielea în timpul utilizării, însă și compoziția lor poate contribui la acest lucru. Pentru că unele “aripioare” pentru înotat conțin produse toxice  izoforon, fenol şi hexanonă, primele două fiind chiar şi cancerigene. Tocmai de aceea este indicat ca cei mici să folosească “aripioarele” nu  mai mult de jumătate de oră.


Fidget spinner 


Foto: BrightSide

Celebra jucărie, care aluat cu asalt întreaga lume, s-a dovedit a fi și extrem de periculoasă! Pentru că o parte din componentele sale se pot desprinde și îi pot lovi pe copii. Au existat și cazuri în care prichindeii au înghițit acele părți. 


Jucării cu magneţi 


Există foarte multe seturi cu magneți prin care copiii pot construi diferite forme și de aceea au devenit extrem de populare în rândul celor mici. Însă, în încercarea de a desprinde bilele magnetice cu dinţii, copiii ajung să le înghită. Odată pătrunse în corp, bilele magnetice se unesc şi pot cauza probleme pereţilor intestinali. Prin urmare, astfel de seturi ar trebui să fie folosite de copiii mai mari de 14 ani.


Asigurarea pentu copii

Lumea se vede altfel prin ochii copiilor, nu-i așa? Pentru că sunt curioși și inventivi. Și imprevizibili! Cu alte cuvinte, combinația clasică de imprevizibilitate care îngrijorează orice părinte. Pentru a crește, ei explorează lumea, caută mereu răspunsuri și învață adeseori prin metoda încercării și a greșelii. Și e firesc să fie așa. Prin urmare, una dintre cele mai bune alternative pentru părinți sunt asigurări pentru copii. De altfel, pentru întreaga familie  o asigurare de viață reprezintă una dintre cele mai bune alegeri când vine vorba de bine celor dragi. 



Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus