Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Copy / Paste de la părinți la copii! Ce gene moștenesc juniorii de la fiecare părinte

0
Copy / Paste de la părinți la copii! Ce gene moștenesc juniorii de la fiecare părinte
Semăna cu mama! Ba nu, seamănă cu tata! Are ochii mei! Și e deștept ca mine! Dar vorbăreț ca mama lui! De câte ori nu ai participat la astfel de discuții? Încă din timpul sarcinii apar întrebări cu privire la sexul şi înfăţişarea noului membru al familiei. Și, mai târziu, părinții identifică ce gene au moștenit copii de la ei. Știai că inteligenţa, înălţimea şi temperamentul sunt ereditare? Iată și alte concluzii la care au ajuns cercetătorii…

În urma mai multor studii de genetică, cercetătorii din domeniu  sunt de părere că genele fiecărui părinte influenţează o anumită trăsătură a copilului, scrie topbuzz.com. Care sunt cele mai comune? 

Culoarea ochilor 

Când vine vorba de culoarea ochilor, există gene dominante şi recesive. Culorile închise, negru sau căprui, sunt dominante. Cel mai adesea copiii moştenesc forma ochilor de la tată. Însă se întâmplă, nu foarte des ce-i drept, ca juniorii să aibă culoarea ochilor moștenită de la bunici. 

Înălţimea, determinată ce statura tatălui

Sigur te-ai întrebat cât de înalt va fi copilul tău când va creşte… Ei bine, acest lucru depinde de genele ambilor părinţi. Însă, înălţimea tatălui joacă un rol important. Dacă tatăl este înalt, copiii săi vor fi înalţi. Poate nu la fel de înalţi ca el, în situația în care mama este scundă, dar cu siguranţă nu vor avea înălţimea acesteia. 


► Citește și Ce înălţime va avea copilul tău când va fi mare? Formule de calcul pentru părinți


Culoarea şi tipul părului 

La fel ca în cazul culorii ochilor, genele dominante joacă un rol important. Dacă unul dintre părinţi are culoarea părului mai închisă, şansele ca juniorul să-l moştenească sunt ridicate. Pe de altă parte, dacă mama are părul des, copilul va moşteni această trăsătură. 

Buzele, moștenite tot de la tată

Când vine vorba de mărimea şi structura buzelor, sunt dominante genele tatălui. Dacă tatăl are buzele groase, poţi fi sigur că şi copilul le va avea la fel. 

Forma corpului, moștenite de la mamă

De cele mai multe ori, forma corpului este moştenită de la mamă. De asemenea, 80% din greutatea corporală este stabilită genetic. 

Inteligenţa – dezbateri aprinse

Unii experţi consideră că gena care stabileşte nivelul de inteligenţă este moştenită de la tată. De asemenea, dacă bunicii sunt oameni cu o inteligenţă peste medie, cresc şansele ca nepoţii să aibă un IQ ridicat. Însă alții, potrivit mai multor cercetări, sunt de părere că inteligența se moștenește de la mamă. Cu siguranță, se vor mai face studii pentru a lămuri acest aspect.

Temperamentul 

Sunt foarte mulți factori care influențează temeperamentul unui copil. Nu doar mediul în care acesta trăiește este foarte important, ci și moștenirea genetică. Cel mai adesea, copiii sunt influenţaţi în această privinţă de mamă.

Juniorii tăi ce gene au moștenit? 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus