Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Misiune (im)posibilă: Mama singură acasă! Ce poți face ca să te relaxezi

0
Misiune (im)posibilă: Mama singură acasă! Ce poți face ca să te relaxezi
Mai ales în primii ani de viață ai juniorilor, o oră singură acasă pentru o mămică pare un vis imposibil. Însă, și visele se pot îndeplini, nu-i așa?! Prin urmare, dacă se îndeplinește minunea de a avea o oră la dispoziție, doar pentru tine, iată câteva idei despre cum poți petrece acasă. Bine, nu le poți încerca pe toate doar în 60 de minute, dar vreo trei-patru tot îți ies! Despre ce e vorba, mai precis?

Programul zilnic al unei mămici active este, de cele mai multe ori, atât de plin încât nu mai rămâne nici măcar un minut pentru sine... Însă, între pregătitul și dusul copiilor la școală ori la grădiniță, job, recuperarea celor mici, spălat, gătit, pregătirile pentru a doua zi, povestea de noapte bună și lista parcă nu se mai sfârșește, o femeie poate avea parte de o oră de singurătate. Cam rar, ce-i drept... Dar și când se întâmplă... 

Iată cum poți profita de o oră, singură acasă!


O baie, în cadă

Mai ales în cazul proaspetelor mămici, o baie într-o cadă plină ochi, în care să folosești din plin spumantul, cu muzică relaxantă pe fundal, câteva lumânări parfumate aprinse... ca-n filme! Și, dacă nu alăptezi, un pahar de vin roșul pe care să-l savurezi în timp ce te relaxezi în cadă... merge la fix!


Sună-ți cea mai bună prietenă!

De când nu ai mai vorbit cu cea mai bună prietenă așa cum o făceai odinioară... despre toate nimicurile și lucrurile care te interesează, fără a aborda subiectul “copii”. Ai și uitat cum e să stai de vorbă, la telefon, fără ca unul dintre prichindei să-ți ceară apă ori suc ori cine știe ce jucărie pe care n-a mai folosit-o de luni bune, dar pe care o vrea fix în acel moment, nu-i așa?!


Manichiură și pedichiură... program complet

Și, dacă tot vorbești la telefon de zor, pune-l pe speaker și fă-ți în același timp și manichiura ori pedichiura. Când te-ai ocupat ultima dată de unghiile tale așa cum trebuie?! Tăiat, formă, un strat de bază, două straturi de culoare și lacul pentru strălucire de la final… Amintiri, nu?!


Un altfel de selfie

Repede, fără să stai prea mult pe gânduri și nici în fața oglinzii. Nici nu mai contează că nu ești machiată ori coafată, căci fericirea este cel mai bun program de editare foto, ți se va citi pe chip. “Singură acasă, în sfârșit! Ce să fac?” este statusul pe care ți-l propunem să-l afișezi pe contul tău de socializare.


Răsfăț culinar!

E momentul perfect pentru a da iama prin chipsuri – cu măsură, totuși! – și prin cutia de înghețată ori savurează o ciocolată mușcând direct din tabletă și nu strecurând câte un pătrățel, pe ascuns, așa cum se întâmplă uneori când sunt copiii acasă.


Muzica, la maximum!

Bine, nici chiar la maximum ca să nu primești reclamații de la vencini. Însă este momentul să dansezi prin casă pe toate melodiile pe care nu le poți asculta atunci când prichindeii sunt prezenți, din cauza versurilor care conțin cuvinte mai mult sau mai puțin... deocheate, să zicem! Cât despre felul în care ești îmbrăcată în timp ce dansezi... poți s-o faci și în costumul Evei, dacă așa te simți bine! Nu te vede nimeni.


Termină de citit o carte, urmărește un film sau ocupă-te de hobby-ul tău

De când n-ai mai reușit să citești o carte bună? Ori să te uiți la un film care îți place ție? Sau să încerci să te joci cu cărți de tarot? Ori să începi, în sfârșit, planșele cu pictura pe numere? Păi... acum e momentul!


Profită din plin de ora ta de singurătate! Chiar dacă, inevitabil, ți se va face dor de prichindeii tăi și te vei simți vinovată pentru cele 60 de minute destinat exclusiv ție! Repetă experiența de câte ori ai ocazia!


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus