Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ela Crăciun face față cu brio începutului de an școlar, chiar și cu 3 copii

0
Ela Crăciun face față cu brio începutului de an școlar, chiar și cu 3 copii
Celebră autoare, coach de parenting și nu în ultimul rând realizator și prezentator TV, Ela Crăciun uimește din nou, de această dată prin usurința cu care față unui început de an școlar plin de provocări.

Cu trei copii de vârste diferite, pentru Ela Crăciun startul școlii este un adevărat maraton, pentru că celebra mămică trece prin toate formele de învățământ alături de fiul său Alex (16 ani), fiica sa Alesia (10 ani) și mezinul Nicholas, în vârstă de doar 3 anișori.



Pentru a face față cu brio adaptării rutinei școlare după aproape 3 luni de vacanță, Ela Crăciun a dezvoltat un mecanism pe cât de elaborat, pe atât de precis, în care regulile primează și fac ca trecerea de la relaxarea și lipsa de responsabilități din vacanță, la o perioadă plină de responsabilități școlare să fie cât mai ușoară.


Tot ce au părinții de făcut este ca înainte de începerea școlii cu aproximativ două săptămâni,  să facă echipă cu cei mici și să îi pregătească de o nouă oră de culcare, o nouă oră de trezire, chiar și prepararea propriului pachețel ar trebui să intre în rutina copiilor.


,,Începeți să îi treziți, mai mult sau mai puțin obligat, tot mai devreme. Puteți să inventați motive în primele zile, să faceți planuri, mici excursii sau poate vizite la locuri de joacă sau, de ce nu, muzee. Seara este de obicei dedicată pregătirii pachețelului pentru a doua zi, ghiozdanului și temelor. Simulați militărește același exercițiu. Puneți-i încă de pe acum să vă ajute să pregătiți mâncarea pentru a doua zi sub pretextul că mergeți la un picnic. Credeți că e prea mult sau prea complicat? Faceți un tabel magnetic pe care să îl țineți pe frigider. Acolo puneți sarcinile principale, și în fiecare dimineață voi sau copiii să le bifați. Atunci veți ține o evidență clară a lucrurilor, iar copiii vor învăța să fie mai responabili!”, a declarat Ela Crăciun despre „trucurile sale magice” care îi ușurează viața înainte de începerea anului școlar.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus