Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa, ediția specială on-line
  • Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa, ediția specială on-line

Vineri, 27 noiembrie 2020, sunteți invitați să participați la Noaptea Cercetătorilor, ediție desfășurată anul acesta online pe pagina de facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”! Vizitatorii virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiștii muzeului de la orele 17:00, 18:00 și 19:00, pe https://www.facebook.com/muzeulantipa. Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” și își propune sensibilizarea publicului asupra rezultatelor cercetării obținute prin experimente.

La ora 17:00, Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), vă va dezvălui din tainele meseriei de taxidermist. Veți afla, cu această ocazie, de ce Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea și restaurarea unor bunuri de importanță științifică și cum se obțin piesele care îmbogățesc colecțiile unui muzeu de științele naturii!


De la ora 18:00 veți afla de la Dr. Andrei Ștefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, cum să extragi ADN din fructe, un lucru care pare complicat la prima vedere. Așadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători și vom extrage ADN din fructe utilizând substanțe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă și detergentul de vase. 


La ora 19:00, cei pasionați de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către colegele noastre Mariana Chioibașu și Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidență și Conservare!

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus