Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • Suprematia rechinilor, la Muzeul Antipa
  • Suprematia rechinilor, la Muzeul Antipa

Suprematia rechinilor, la Muzeul Antipa

Rechinii reprezinta superioritatea si autoritatea absoluta in lumea oceanica, datorita numeroaselor adaptari ingenioase la mediu pe care acestia le poseda. Sambata, 15 februarie, in cadrul conferintei “Suprematia rechinilor” veti afla care este rolul major al rechinilor si cum asigura acestia existenta unei biodiversitati foarte bogate in apele oceanice.

Multe dintre speciile de rechini, desi se afla in varful lantului trofic sunt amenintate cu disparitia din pricina poluarii masive, a distrugerii habitatelor si a pescuitului necontrolat. Diminuarea sau mai rau, dispariatia rechinilor din mari si oceane ar avea consecinte grave, avand loc un dezechilibru major al biocenozei marine.

Daca acest lucru s-ar intampla, o data cu disparitia rechinilor, peste 70% din fauna din mediul acvatic marin ar fi de asemenea amenintata cu disparitia, existand repercusiuni si in mediul terestru.

Conferinta face parte din programul educational ‘’La Antipa, in spatele usilor inchise’’.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Informatii suplimentare despre programele de educatie: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus