Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București
  • The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate
  • The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate
  • The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate
  • The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate
  • The Robot Zoo, expozitia interactiva a animalelor robotizate

Grand Cosmos, spatiul expozitional din Baneasa Shopping City, gazduieste The Robot Zoo, o expozitie de succes, ce a adunat de-a lungul timpului peste 5 milioane de vizitatori in intreaga lume. Expozitia dezvaluie mecanismul uimitor al functionarii animalelor prin reprezentarea biomecanicii unor exemplare robotizate de dimensiuni foarte mari, comparativ cu dimensiunile reale ale respectivelor animale. Expozitia este deschisa in perioada 27 februarie - 27 aprilie 2014.

Pe o suprafata de aproape 500 de metri patrati, opt animale-robot si peste zece statii de activitati interactive ilustreaza caracteristicile fascinantei vieti a animalelor, precum modul in care un cameleon isi schimba culoarea pielii, tehnica prin care un calamar urias se propulseaza sau abilitatea unei muste de a se deplasa pe un tavan.

Opt animale de mari dimensiuni populeaza aceasta expozitie interactiva: cameleonul, rinocerul, calamarul, ornitorincul, o musca cu deschiderea aripilor de 3 metri, lacusta, liliacul si o girafa care intampina vizitatorii la intrare. Mecanica animalelor robotizate simuleaza partile corpului echivalentele animalelor reale. In interiorul robotizat, muschii sunt reprezentati de pistoane, plamanii devin saci de aer pentru ventilatie, iar un computer ia locul creierului.

Activitatile interactive din cadrul expozitiei includ posibilitatea de a controla cameleonul gigantic de la un panou de comanda cu ajutorul butoanelor. Copiii se pot camufla, precum un cameleon, cu ajutorul unei haine speciale. Mai mult, copii vor putea sta agatati pe o suprafata, simuland astfel stabilitatea mustelor.  De asemenea, cei mici vor putea construi un ornitorinc sau o creatura fantastica dupa bunul plac, adaugand la corpul de ornitorinc membre ale animalelor precum coada unui crocodil sau trompa unui elefant pentru a intelege mai bine cum ornitorincul reuneste diverse caracteristici ale mai multor clase de animale.

Platforma Universitatea Cosmos completeaza experienta vizitatorilor prin sustinerea de activitati educative, acestia fiind introdusi in subiectul expozitiei de catre specialistii din domeniu. De data aceasta, Grand Cosmos a incheiat un parteneriat cu Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti. Studentii specializati ai facultatii vor conduce tururi ghidate in expozitie si vor sustine periodic workshop-uri care vor avea rolul de a completa cunostintele generale ale copiilor despre lumea animalelor prin prisma roboticii. De asemenea, in cadrul expozitiei, vor rula documentare oferite de Discovery Channel. De-a lungul celor doua luni, Universitatea Cosmos pregateste si alte evenimente-surpriza pentru pasionatii de robotica.

In vara acestui an, programul de la Grand Cosmos va continua cu o noua expozitie dedicata lumii rechinilor, “Planet Shark”.

Grand Cosmos este situat in aripa de nord a Baneasa Shopping City, in cadrul Galeriei Feeria, si este parte a Grand Entertainment, divizie de leisure si divertisment a Baneasa Developments ce include si Grand Cinema & More si Grand Combo.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Inapoi sus