Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

10 trasee pentru bicicletă pentru întreaga familie, pe lângă București

0
10 trasee pentru bicicletă pentru întreaga familie, pe lângă București
Distracție în familie... pe 2 roți! Sună bine, nu?! De fapt, este una dintre cele mai bune ocazii în care părinții pot petrece timp de calitate alături de juniorii lor și își întrețin și condiția fizică în același timp. Descoperă în articol 10 trasee pentru bicicletă pe care le poți face alături de copiii tăi, aproape de București.

Mersul pe biciletă nu doar că reprezintă un mod distractiv de a-și petrece timpul liber, departe de ecranele gadgeturilor, dar acest tip de mișcare aduce și numeroase beneficii în creșterea și dezvoltarea unui prichindel, atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

În plus, părinții se pot distra și ei alături de juniori. În cazul în care nu ai deja o biciletă, poți alege unul dintre modelele de biciclete pentru bărbați care ți se potrivește cel mai bine. Cât despre un model de biciclete pentru copii, ai grijă să ții cont de vârsta și grutatea prichindelului.

Dacă ai tot echipamentul pregătit, iată 10 trasee pentru bicicletă pe care le poți face alături de copiii tăi, aproape de București.


Pădurea Cernica

Este o destinaţie populară pentru bicicliştii din Capitală şi un loc unde se organizează o mulţime de concursuri de mtb.

Startul traseului se află la 15 km est de Bucureşti în dreptul mănăstirii Cernica. Lungimea acestui traseu este de doar 27 km cu o diferenţă de nivel de 206 m. Tura este uşoară şi integral offroad cu o rampă medie de 1,4%. La un moment dat se urcă pe o înclinaţie de 11% însă pentru o scurtă distanţă. Traseul este potrivit pentru cei care acum încep să înţeleagă cum este cu aderenţa pe pietriş, pământ sau noroi.

Pentru o pauză, găsiți ca destinaţie și Mănăstirea Cernica.


Pădurea Comana şi pădurea Călugăreni

Destinația Comana şi Călugăreni este populara printre bicicliştii din Capitală. Tura are o lungime de 32 km şi o diferenţă de nivel de 248m, cu alte cuvinte este un traseu uşor pentru orice vârstă şi antrenament cu plecare şi sosire la Mănăstirea Comana. Prima parte se desfăşoară pe traseul lung al concursului Comana Bike Fest.

Întoarcerea este pe drum asfaltat în mare parte (DJ603). Traseul traversează pădurea Comana pe drumuri înguste de pământ şi poteci, trece pe lângă localitatea Mihai Bravu şi ocoleşte Lunca Neajlovului şi Lacul Comana. După ce se traversează şi pădurea Călugăreni se ajunge în localitatea Crucea de Piatră. Întoarcerea se face pe DJ603. Atenţie în pădure pe potecile înguste, iar pe ploaie traseul devine mai dificil din cauza noroiului.


Mogoșoaia, Palatul Mogoșoaia

Traseul pentru bicicletă Mogoșoaia – Palatul Mogoșoaia are o distanță totală de 56.2 km și poate fi parcursă în aproximativ 4 ore.

Palatul Mogoșoaia din localitatea Mogoșoaia, aflată la aproximativ 15 kilometri de București pe drumul spre Târgoviște este o destinație perfectă pentru mersul cu bicicleta.

Palatul Mogoșoaia se află în localitatea Mogoșoaia, la aproximativ 15 kilometri de București. Palatul a fost ridicat până după anul 1702 de către Constantin Brâncoveanu într-un stil arhitectural românesc renascentist, stilul brâncovenesc, îmbinând elemente venețiene cu elemente otomane, fiind similar cu Palatul de la Potlogi. Timp de 120 de ani Palatul Mogoșoaia a fost al Familiei Brâncoveanu, urmând apoi sa devină proprietatea Familiei Bibescu.


Lacul Snagov

Un alt traseu plăcut cu bicicleta pe care îl poți face începând din București, de la Arcul de Triumf, către Casa Presei Libere și spre Săftica, lăsând în spate Muzeul Satului. După kilometri întregi de pedalat, ajungeţi la Săftica, iar cei care vor să facă un popas se pot odihni câteva minute la Ghermăneşti, o zonă încântătoare şi verde. Aici sunt amenajate piste pentru biciclişti pe trotuare, iar pe marginea drumului, din loc în loc, sunt amplasate terase la care puteţi să vă răcoriţi cu o apă rece sau cu un suc.

Din acest punct, drumul cu bicicleta continuă până la Snagov, destinația finală, unde te poți bucura de locuri amenajate pentru plimbare cu bicicleta, relaxare sau chiar pentru a organiza un picnic. Peisajul este încântător, lacul fiind încărcat cu nuferi.


Tâncăbeşti, Periş, Cărbunari

Puţin mai departe de Bucureşti, la 30 km nord pe DN1, se află începutul buclei Tâncăbeşti, Periş, Cărbunari. Este un traseu care cuprinde şi macadam aşadar este recomandat să fie parcurs cu un mtb sau ciclocros. Cu ceva mai multă vreme în urmă nu exista nici pod peste râul Ialomiţa, iar traversarea apei presupunea puţină aventură, însă acum avem pod, iar traseul poate fi unul foarte bun şi pentru antrenament.


Pădurea Băneasa

Aproape de București, imediat în Pădurea Băneasa, ai posibilitatea să te bucuri de o zonă de aproximativ 900 de hectare, un spațiu generos pentru un traseu fascinant cu bicicleta.

Este locul perfect atât începătorii, cât și avansații în ciclism, deoarece traseul îți pune la dispoziție suficient spațiu deschis pentru a efectua orice manevră vrei.


Moara Vlăsiei, Căldărușani

Traseul este prin pădure, cu o pantă care urcă după lacul Căldărușani. Este un peisaj pitoresc și un loc foarte bine întreținut, numai bun pentru mersul pe bicicletă.

Din Moara Vlăsiei se merge către Mănăstirea Căldărușani, unde merită să faceți o mică abatere de la traseu și să vizitați această mănăstire.

Drumul până în Lipa este prin pădure. În Lipia se face dreapta și se merge spre Balta Neagră prin padure. În Sitaru merită să vă abateți spre nord câțiva kilometri până la mănăstirea Sfântul Nicolae Sitaru, înconjurată de pădure și cu o curte tare frumoasă, umbroasă și bine întreținută.


Bucla Căldăruşani

O tură foarte frumoasă la 36 km nord-est de Bucureşti, potrivită pentru începători.  Tura nu dispune de diferenţă de nivel notabilă însă lungimea traseului ii poate pune la încercare pe unii. Este un traseu destul de lung, dar pentru că nu oferă provocări speciale acesta poate fi parcurs şi de bicicliştii fără experienţă notabilă.

Traseul începe de lângă Mănăstirea Căldăruşani şi trece prin mai multe sate de câmpie înainte de a urmări râul Prahova şi câteva lacuri din zonă. Chiar dacă traseul nu este unul greu totuşi lungimea de 60 km, în special pe vreme călduroasă, este posibil să pună la încercare rezistenţa câtorva din bicicliştii cu o condiţie fizică mai puţin dezvoltată. Aşadar asiguraţi-vă că aveţi la voi suficiente lichide pentru hidratare şi gustări pentru energie.


Parcul Edenland

Pe traseul ăsta poți ajunge din București plecând din Pipera, prin Tunari și Balotești, cu destinația finală parcul de aventură Edenland timp de vreo trei ore de mișcare pe bicicletă, dus-întors.

Mersul pe șosea, lejer, printre sate, cu priveliște la câmpul cu rapiță și maci și admiratul avionelor care se lansează de pe Otopeni, este un vis pentru bicicliștii dornici de relaxare și o mică escapadă în aer liber.


Bucla Cornăţelu

Cel mai îndepărtat de Bucureşti este traseul Cornăţelu, la 58 km nord vest de Capitală, spre Târgovişte. Acesta este un traseu relativ lung, de 58 km, însă amplasat în întregime la câmpie. Suprafaţa de rulare variază de la asfalt la forestiere şi drumuri de ţară în proporţie de aproximativ 50-50%.


Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus