Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

5 activități outdoor pe care să le încerci cu juniorii tăi în toamna aceasta

0
5 activități outdoor pe care să le încerci cu juniorii tăi în toamna aceasta
Mişcarea fizică este poate cea mai importantă activitate pe care trebuie să o aibă copiii, indiferent că sunt în vacanţă sau că au început activitatea şcolară. Ce dacă sezonulrece își face simțită prezența tot mai mult?! Toamna aduce și multe zile senine și călduroase, în care te poți distra și tu alături de cei mici. Descoperă în articol 5 activități pe care le puteți încerca împreună în aer liber!

Chiar dacă temperaturile nu mai sunt atât de generoase ca în sezonul estival, iar ziua deja s-a micșorat odată cu trecerea la ora de iarnă, activitățile în aer liber nu trebuie să lipsească, mai ales când vorbim despre copii. 

Ce poți încerca și tu alături de juniorii tăi? Iată câteva idei de pus în practivă în zilele însorite de toamnă:


1. Plimbări cu bicicleta

Bicicleta este o modalitate foarte bună ca cel mic să stea departe de sedentarism şi să nu pice în capcana urbană, este o modalitate eficientă de a le antrena condiţia fizică şi sănătatea mintală şi implicit de dezvoltare a aptitudinile motorii. De asemenea, este o metodă foarte bună de a le dărui o poţiune de sănătate şi de a reuşi să îşi elibereze energiile negative, de a-şi consuma energia, dar şi de a-şi întări sistemul imunitar.

De asemenea, plimbările prin pădurile de pe lângă oraș, de la sfârșit de săptămână, pot fi și mai distractive dacă juniorii pot încerca atv-urile pentru copii. Bineînțeles, respectând toate măsurile de siguranță!

Jocurile cu mingea

Extrem de practice și la îndemnă, jocurile cu mingea sunt activităţile preferate ale celor mici. Fie că îşi doresc să îşi dezvolte un anumit sport (fotbal, handbal, volei, baschet, tenis etc.), fie că îi ajută să îşi creeze noi prieteni, mingea este cea mai fascinantă jucărie pentru copii. Îi ajută să îşi dezvolte abilităţi motorii şi sociale şi să îşi antreneze capacităţile strategice şi de concentrare.


2. Joaca prin frunze

Când îți amintești cel mai recent moment în care ai alergat prin frunze? Ori te-ai tăvălit în ele? Ori chiar ai strâns o grămadă mare în care te-ai azvârlit apoi? Probabil în copilărie. Retrăiește această experiență alături de copiii tăi. Iar dacă sunteți la un loc de joacă ori aveți în curte un tobogan, faceți o grămadă uriașă de frunze la baza lui. Apoi alunecați direct în frunze! Distracția e garantată! La fel și pozele, dacă ai un aparat foto la îndemână pentru a imortaliza aceste momente.


3. Cum poți juca"Cozile"

Dacă sunteți în parc ori în grădină și sunteți alături de mai mulți prichindei, puteți juca... “Cozile”. Fiecare dintre copii va primi câte o șosetă, prin urmare ai grijă să iei de acasă câteva perechi în plus! Mai întâi, fiecare junior  îşi va agăţa şosetă ("coadă") de buzunar sau de încheietura mâinii. Când se aude comanda "porniţi!'", fiecare va trebuie să-i fure coada celuilalt, însă fără ca respectivul să o ia pe a lui.

Dacă unuia dintre participanţi îi este luată "coada" sau îi cade pur şi simplu pe jos, nu înseamnă că părăseşte jocul. Din contră, va sta jos şi va putea prinde "coada" altuia ce aleargă pe lângă el. În cazul în care reuşeşte, şi-o poate prinde de buzunar sau de încheietura mâinii şi începe din nou să alerge.


4. Cursa cu obstacole

 Dacă vremea va permite, puteţi ieşi afară şi încerca acest joc, recomandat pentru imbuntatirea coordonării şi concentrării copilului. Bineânțeles, sub supravegherea unui adult! Începe prin a stabili "obstacolele" ce vor fi amplasate pe locul de joacă: câteva marcaje de, o mică piscina gonflabilă, un furtun pentru udat grădina/o coardă/ o sfoară, nişte conuri de plastic (un fel de marcaje), eventual câteva piese de mobilier de grădină (din material plastic).

Iată ce puteţi face ajutându-vă de toate acestea:

• trecerea pe sub piese de mobilier

• mers normal sau prin sărituri de-o parte şi de alta a furtunului/ sforii/ corzii

• ocolirea marcajelor portocalii (conurile de plastic)

• ţinerea în mână, pe parcursul mersului pe sfoară/pe coardă/pe furtun, a unei farfurii de plastic pe care se afla mingea de ping-pong sau un balon plin cu apă; condiţia este ca acestea să nu fie scăpate pe jos.

Dacă juniorii au și frățiori ori surioare mai mici, îi pot implica și pe ei într-o astfel de cursă, chiar dacă nu merg singurei. Cu un pic de imaginație și ajutor din partea părinților, această activitate se poate transforma ușor într-o cursă cu cărucioare de copii. Atenție, însă, la viteză! Și la obstacole! 


5. Fotografia de la copac

Alege un anumit copac din parc sau din grădina voastră. Și pozează-i pe cei mici în același loc in mai multe zile. Apoi, le poți arăta ce s-a schimbat în acest timp. Și, dacă tot am vorbit de poze, nu rata o sesiune foto alături de copiii în peisajul de toamnă. Veți avea amintiri colorate!


În rest... distracție plăcută!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus