Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Activitate de Paști: Vânătoarea de ouă pe... roți și role!

0
Activitate de Paști: Vânătoarea de ouă pe... roți și role!
Deși este o tradiție importată din Occident, vânătoarea de ouă s-a transformat și în România într-una dintre cele mai așteptate activități de Paști. Copiii o adoră! Și cum vremea se anunță a fi frumoasă anul acestea de Înviere, cu temperaturi generoase, vă propunem o „vânătoare”… mai specială! De ce aveți nevoie? De un parc ori o pădure cu trasee speciale, biciclete, role - de ce nu?! – și... ouă de ciocolată!

Cozonaci, drob, friptură, pască, miel, ouă fierte... și lista poate continua pe mai mlute pagini! Cam așa se prezintă meniul de Paști! Prin urmare, ceva mișcare n-ar strica. Și cum vremea va fi frumoasă, ce-ar fi dacă ai îmbina mișcarea cu distracția într-o activitate pe placul celor mici?! 

Mai ales că mersul cu bicicleta nu ar trebui să lipsească din viața niciunui copil. Bineînțeles, dacă nu există contraindicații medicale! Nu doar că reprezintă un mod distractiv de a-și petrece timpul liber, departe de ecranele gadgeturilor, dar acest tip de mișcare aduce și numeroase beneficii în creșterea și dezvoltarea unui prichindel, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. E un tip de mișcare potrivit și pentru copiii mai puțin atletici sau sportivi, dar și pentru cei care nu se simt pregătiți încă pentru un sport de echipă.

Cum poți organiza o vânătoarea de ouă pe două roți? Ori chiar pe role? Alege un parc în apropiere de casă. Puteți merge atât cu bicicletele cât și cu rolele. Poți ascunde ouăle de ciocolată în iarbă, în gardul viu, pe bănci sau le poţi chiar atârna de copăcei, dacă optezi pentru variantele cu agăţătoare. Însă ai grijă să delimitezi clar perimetrul locului în care se desfăşoară jocul. Și să speri că “comorile” ascunse nu vor fi furate de altcineva! 

De mare ajutor îți poate fi o o listă cu ascunzătorile! Chiar dacă ai impresia că îţi vei aminti unde ai aşezat toate ouăle, vei uita repede unele locuri. E necesar să notezi pe un carneţel locul ascunzătorilor, mai cu seama dacă te-ai hotărât să foloseşti ouă de găină fierte şi vopsite și nu unele din ciocolată. 

Iar dacă ați decis să ieșiți la o plimbare prin pădure… vânătoare poate fi și mai palpitantă! Pregătiți cu biciclete mountain bike, o busolă, chiar și o hartă a traseului puteți să transformați excursia în cea mai distractivă activitate de Paști. Ce-i drept, traseul trebuie făcut dinainte de cel care ascunde… “comorile”!

Iar la finalul traseului, cel mai bine ar merge… un picnic!

Iată câteva preparate delicioase și sănătoase pe care le poți pregăti alături de cei mici:

Sandvişuri cu hummus şi legume proaspete

Sunt practice, ușor de pregătit și extrem de gustoase. Prin urmare, renunță la clasicele combinaţii de caşcaval, şuncă şi unt. În schimb, folosește hummusul şi ardeii graşi (de toate culorile) sau alte legume proaspete, de sezon. Chiar și fructele pot intra în această combinație.

Brioşe cu dovlecei şi brânză Cheddar

Ai nevoie de dovlecei mărunţiţi, două ouă bătute, o jumătate de ceapă fin tăiată, brânză Cheddar rasă, pătrunjel bine mărunţit, pesmet (preferabil făcut în casă din pâine coaptă la cuptor şi ulterior mărunţită). Amesteci toate ingredientele. Cuptorul se încălzeşte în prealabil, ungi cu un pic de unt tava pentru brioşe, tăi aluatul pătrățele şi pui în fiecare formă. Apoi le umpli cam cu o lingură de amestec. Totul se dă la cuptor şi cam 15-20 de minute, când devin rumene se pot scoate.

Cipsuri din sfeclă roșie

Ce copil nu adoră chipsurile?! Iată și o rețetă sănătoasă, dar mult mai sănătoasă decât varianta clasică, din cartofi. Ingredientul principal: sfecla roșie. Începe prin a da drumul la cuptor la 160 de grade, să fie încins. În acest fel chips-urile vor fi crocante. Alege 3 bucăţi mici de sfeclă roşie. Îndepărtează-le frunzele, apoi le speli. Taie-le în felii subţiri, rotunde. Într-o tavă întinsă pune hârtie de copt. Presară pe bucăţelele de sfeclă roşie câteva picături de măsline. Trebuie să fie acoperite de o peliculă fină de ulei. Adaugă sare de mare. Pentru mai multă savoare poți adăuga şi puţin cimbru sau rozmarin. Aşează bucăţelele de sfeclă roşie în tavă, astfel încât să nu fie una peste alta. Lăsă-le la cuport cam 20 de minute. După 15 minute trebuie să le verifici neapărat şi, dacă este nevoie, să le întorci.  Atenție! Se pot arde cu uşurinţă. Apoi lasă-le să se răcească şi... gata!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus