Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Activități distractive de primăvară pentru copii și părinți

0
Activități distractive de primăvară pentru copii și părinți
Suntem în plină primăvară, iar zilele cu soare generează multă veselie și veselie în rândul prichindeilor. Par că nu mai obosesc, nu-i așa?! Descoperă în articol o mulțime de activități distractive la care poate participa întreaga familie, pentru a petrece cât mai mult timp liber împreună.

La început de primăvară, mai ales că avem parte de zile călduroase, copiii sunt nerăbdători să iasă afară și să se bucure de natura în plină schimbare. Așa că ar fi bine să profităm de energia lor și să îmbinăm distracția cu acțiunile educaționale. Cum așa? 

Iată ce activități puteți încerca împreună: 

Jocuri cu mingea

Când ieșiți în parc, nu uitați mingea acasă! Fie că abia învață să o bată sau că deja știe mai mult decât o simplă aruncare de la unul la altul, primăvara este parcă un anotimp care stimulează învățarea. De ce să nu experimentați jocuri noi? Acum poate fi momentul să îți înveți copilul să joace volei, baschet sau fotbal. Distracția este garantată.

Plimbări în natură

Weekend-urile se pot transforma în cele mai frumoase amintiri dacă alegeți să faceți o excursie în pădure, de exemplu. Este ocazia perfectă de relaxare și de aerisire, dar mai ales poate fi un prilej nemaipomenit de a învăța câte ceva despre schimbările prin care trece natura între iarnă și primăvară.Și, dacă ai prichindei mai mari pasionați de cercetași poate n-ar strica să experimentați o tabără de expediție: să montați corturi ori să construiți un adăpost, să faceți un foc de tabără...  

Grădinărit

Dacă locuiești la casă și ai curte, atunci nu ar trebui să lipsească grădinăritul de pe lista activităților voastre. Chiar și la bloc poți experimenta cu ajutorul ghivecelor, pe balcon. Juniorul va începe întâi să se joace în iarbă și cu mâinile în pământ, dar când te va vedea pe tine preocupată de o activitate de grădinărit, va veni să vadă ce faci și va dori să te ajute. Poți să-i arăți cum se sădește o floare sau cum să le ude pe cele deja plantate. Ar putea de asemenea să te ajute la culesul buruienilor. Atenție, însă, la uneltele pe care le folosește!

Plimbări cu rolele sau bicicleta

Sunt obligatorii, nu?! Mersul pe role este o modalitate plăcută de a te plimba prin parc, dar și de a slăbi sau de a-ți tonifia musculatura. Iar dacă juniorul tău nu știe să meargă pe bicicletă acum este momentul ideal să îl înveți. Veți petrece mult timp în aer liber, vă veți distra și veți învăța lucruri noi. Nu numai că vă veți amuza copios, dar vă mențineți în formă!

Picnic

E de ajuns o pătură groasă, câteva gustări, fructe, apă pentru hidratare și câteva jocuri. Bineînțeles… li de o zi cu mult soare!

Curse cu obstacole

O cursă cu obstacole este o ocazie bună să îţi testezi creativitatea şi să îţi impulsionezi micuţul să facă diferite exerciţii fizice, în aer liber, într-un mod distractiv. Iar partea bună este că nu ai nevoie de materiale speciale, ci poţi folosi ce găseşti prin casă. De exemplu, poţi pune animăluţe de plus pe jos, peste care să sară copilul tău.

Copiii au parte de o mulţime de beneficii într-o astfel de activitate, dezvoltându-şi diverse abilităţi, precum: agilitatea, coordonarea mişcărilor, dezvoltarea musculaturii, echilibrul. Și tu poți intra într-o astfel de cursă pe care o poți “supraveghea” și cu ajutorul  unor ceasuri sport

Desene cu creta pe asfalt

Dacă nu te-ai mai distrat așa din copilăria ta, acum este momentul potrivit să reînvii amintirile tale. Ia-l pe cel mic în parc sau într-un loc special amenajat pentru copii și dăți frâu imaginației pe asfalt. În acest fel îi vei stimula creativitatea celui mic, care va încerca să reproducă desenele tale și să îi impresioneze pe ceilalți copii.

În vizită la Grădina botanică și la Zoo

În zilele călduroase și plăcute de primăvară, vizitează împreună cu cel mic Grădina Botanică. Pentru el va fi un eveniment special, va învăța lucruri noi și de asemenea veți avea ocazia să petreceți mult timp în aer liber. Animalele și natura fac casa bună pentru distracția copilului și relaxarea lui. În plus, este și o ocazie pentru voi, părinții, să ieșiți un pic din cotidian și să vă bucurați împreună!

Indiferent de ce activitate alegi, profită din plin de zilele cu soare blând și petrece mai mult timp în aer liber împreună cu copilul tău!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus