Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum ne distrăm în vacanța de primăvară? 5 activități pentru copii și părinți

0
Cum ne distrăm în vacanța de primăvară? 5 activități pentru copii și părinți
În sfârșit, putem spune că primaăvara s-a instalat confortabil pe mealgurile noastre! Chiar dacă suntem în plină pandemie, iar autoritățile ne recomandă să nu colindăm țara-n lung și-n lat, copiii se pot distra grozav în această vacanță prelungită de primăvară. Cum? Descoperă în articol 5 idei de activități care sigur vor fi pe placul celor mici, dar și pe placul celor mari!

Ce-i drept, restricțiile impuse de pandemia generate de virusul SARS-CoV-2 nu le mai permit copiilor să aibă parte de o libertate de mișcare atât de mare, mai ales când vorbim de joaca în aer liber. Însă activitățile exterioare pot fi adaptate situației fără ca cei mici să simtă prea mult presiunea situației actuale. Cum așa?

În primul rând, ar fi bine să profităm de energia juniorilor, dar și de zilele cu soare, și să îmbinăm distracția cu acțiunile educaționale. 

Iată 5 activități pentru copii în aer liber pe care le puteți încerca în această vacanță de primăvară : 


Micii grădinari

De pe lista celor care locuiesc la casă și au curte nu ar trebui să lipsească grădinăritul. Chiar și cei de la bloc pot experimenta cu success această activitate… pe balcon.  Copiii vor începe  întâi să se joace în iarbă și cu mâinile în pământ, dar când își vor vedea mămicile, și chiar și pe tătici, preocupate de o activitate de grădinărit, vor veni să vadă ce se întâmplă și vor dori să ajute. Le puteți arăta cum se sădește o floare sau cum să le ude pe cele deja plantate. Ar putea de asemenea să vă ajute la îndepărtarea buruienilor. Atenție, însă, la uneltele pe care le folosesc cei mici!


Jocuri cu mingea

Când ieșiți în parc, nu uitați mingea acasă! Fie că abia învață să o bată sau că deja știe mai mult decât o simplă aruncare de la unul la altul, primăvara este parcă un anotimp care stimulează învățarea. De ce să nu experimentați jocuri noi? Acum poate fi momentul ca cei mici să învețe să joace volei, baschet sau fotbal. Distracția este garantată!


Plimbări în natură

O excursie în pădure, de exemplu, se poate transforma într-una dintre cele mai frumoase amintiri. Este ocazia perfectă de relaxare și de aerisire, dar mai ales poate fi un prilej nemaipomenit de a învăța câte ceva despre schimbările prin care trece natura între iarnă și primăvară. Iar juniorii mai mari, pasionați de cercetași, pot experimenta și o tabără de expediție: să montați corturi ori să construiți un adăpost, să faceți un foc de tabără...  


Plimbări cu role, trotinete sau biciclete

Nu lipsesc din nicio vacanță, nu-i așa?! Bine, mai puțin când este zăpadă, iar roțile sunt înlocuite schiuri ori sănii.  Biciclete pentru copii, trotinete, role, skateboard-uri…. Arsenalul complet care asigură o modalitate plăcută de a te plimba prin parc, dar și de a slăbi sau de a-ți tonifia musculatura. Iar dacă juniorii nu știu să meargă pe bicicletă acum este momentul ideal să învețe! Veți petrece mult timp în aer liber, vă veți distra și veți învăța lucruri noi. Și, să nu uităm! Astfel, menținem și condiția fizică!


Artă pe asfalt

Mai precis, desene cu creta pe asfalt! Cine nu-și amintește de această activitate?! Indiferent de generații ori de tehnologia disponibilă, desenele cu creta colorată pe asfalt, în parc sau într-un loc special amenajat pentru copii, rămâne o variantă pe care copiii o adoră. 

Cum vi se par propunerile noastre?  Nu contează ce alegeți, important este să profitați din plin de zilele cu soare blând și să petreceți cât mai mult timp în aer liber împreună prichindeii voștri!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus