Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Tales for the Future: Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR

0
Tales for the Future: Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR
Îți mai amintești prima oară când ai urmărit o poveste pe diapozitiv? Sau când ai ascultat, copil fiind, o poveste audio? Aceste mici și magice momente ale copilăriei sunt experimentate la un alt nivel de generația de astăzi.

Până în 2025, 2 miliarde din populația globală va fi formată din cea mai tânără generație, generația Alpha. Copiii născuți între 2010-2025 s-au născut înconjurați de iPhone-uri, iPad-uri și aplicații. Dar educația tradițională nu a ținut pasul cu tehnologia. Materialele de studiu de astăzi nu sunt adaptate celei mai tehnologizate generații de până acum.


Tales for the Future este o carte pentru copii care cuprinde 11 povești despre egalitate, empatie, toleranță, activism și multe altele, fiecare dintre ele fiind ilustrată de un artist diferit, iar ilustrațiile sunt amplificate cu ajutorul tehnologiei de Realitate Augmentată. Copiii vor putea privi ilustrațiile animate prin intermediul camerelor de Facebook ale părinților.


“Asistăm la o nouă eră în educația copiilor, una în care Realitatea Augmentată remixează lumea reală pentru a reda experiențe extraordinare pentru copii. Și vrem să fim printre primii care crează astfel de experiențe. Vrem să încurajăm copiii să experimenteze o poveste într-un mod complet nou.” spune Andra Bria, autoarea cărții.
Cei 13 artiști care s-au ocupat de ilustrațiile și efectele de AR ale cărții provin din toate colțurile lumii, din Guatemala până în Polonia, și din Madagascar până în Marea Britanie.


“Ne-am dorit ca cei mici să descopere poveștile prin ochii unei palete diverse de artiști, ca să poată avea o perspectivă multiculturală asupra lucrurilor. Expunerea la o gamă largă de stiluri și la personaje variate asigură micuților o viziune echilibrată asupra lumii”.


Prima poveste pe care am augmentat-o se numește „Akna & The Cosmos” și pune accentul pe educația STEM pentru fete, încurajând atât băieții cât și fetele să învețe despre spațiu, planete și sisteme solare.


“Pentru ca imaginile poveștilor să prindă viață, am lucrat cu Spark AR, o tehnologie dezvoltată de Facebook. De asemenea, am adăugat o componentă de sound design pentru a crea o experiență chiar și mai specială pentru copii.”


Cartea Tales for the Future se poate pre-comanda pe talesforthefuture.com, iar primele exemplare vor fi disponibile din Ianuarie 2020.


Echipa Tales for the Future desfășoară o campanie de crowdfunding pentru a putea finanța finalizarea cărții, pentru a plăti artiștii participanți la ilustrarea și augmentarea ei, și pentru a imprima primele copii. Puteți susține inițiativa pe: https://ifundwomen.com/projects/tales-for-the- future, pentru a duce proiectul mai aproape de realitate (augmentată).


Galerie Foto

  • Tales for the Future: Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR
  • Tales for the Future: Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR
  • Tales for the Future: Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus