Ai încercat până acum banana bread? Este o creaţie americană, potrivită lângă un ceai, pe vreme rea. Dar pe care o poți pregăti și pentru pachetul de școală al prichindelului tău.
Ingrediente
- 100g unt moale
- 140g zahăr
- 1 ou bătut
- 225g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 350g banane pasate (3-4 banane medii)
- 80g nuci tocate
- 50ml lapte
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 170C, apoi se unge o tavă de chec și se tapetează cu unt ori se pune hârtie de copt. Untul moale se amestecă cu zahărul şi cu oul, apoi se adăugă, treptat, făina amestecată cu praf de copt.
Următorul pas: Se pasează bananele cu o fruculiță şi se adaugă cu laptele peste aluatul de obținut mai devreme. Se încorporează nucile şi apoi se pune la copt toată compoziția timp de o oră, în funcție de puterea de coacere a cuptorului.
De reținut! Testul scobitorii nu este obligatoriu pentru că s-ar putea să constatați că miezul este încă un pic umed.
Se lasă prăjitura să se răcească pentru câteva minute în tavă, apoi se răstoarnă pe un grătar și se servește după ce s-a răcit de tot!
Poftă bună!
Foto: Freepik