Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pui la cuptor cu lămâie și legume. O rețetă marca Jamie Oliver

0
Pui la cuptor cu lămâie și legume. O rețetă marca Jamie Oliver
Dacă ai rămas în pană de idei şi să nu mai ştii ce ar trebui să găteşti la cină, iată o rețetă delicioasă de la Jamie Oliver! Acest pui cu lămâie şi legume la cuptor este un preparat simplu, delicios şi perfect pentru masa de seară în familie.

Ingrediente:

  • un pui întreg
  • un pachet de unt
  • rozmarin proaspăt
  • o lămâie
  • cimbru uscat 
  • 2 căţei de usturoi
  • Cartofi, ceapă

Mod de preparare:

Cartofii curăţați se pun la fiert în apă clocotită împreună cu lămâia pentru circa 5 minute. Lămâia esteva fi introdusă înăuntrul puiului şi îşi va elibera sucurile delicioase în timpul coacerii, ajutând puiul să se coacă mai repede dinspre interior.

Pasul următor: Într-un castronel se amestecă untul cu rozmarin, cimbru şi usturoiul pisat până se obține o pastă. Puiul se usucă cu şerveţele la exterior şi la interior. Se sărează uşor. Cu grijă să nu se rupă, se desprinde pielea de pe pui şi se introduce sub ea amestecul de unt cu ierburi. Apoi se introduce puţin din amestec şi în interiorul puiului şi apoi, cu restul rămas, se unge la exterior. Lămâia se taie în jumătate şi se introduce în pui. Se mai adaugă înăuntru şi câteva firicele de rozmarin.

Ultima etapă: Într-o tavă potrivită se aşează legumele. Peste acestea se pune puiul. Se dă la cuptor, preîncălzit la 220 grade Celsius.  Jamie spune că ar trebui să stea în jur de 1 oră şi 20 de minute. Din când în când verificaţi puiul, stropiţi-l cu zeama care se va forma, întoarceți-l pe partea cealaltă, stropiţi şi întoarceţi şi legumele.

Poftă bună!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus