Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Supă cu găluște: Rețeta perfectă pentru sezonul rece

0
Supă cu găluște: Rețeta perfectă pentru sezonul rece
Ce merge într-o zi friguroasă de iarnă? După o plimbare prin parc ori după o zi plină la școală? Sau când răceala își face de cap, iar prichindelul stă acasă? Un castron plin cu o porție de supă cu găluște. Rețeta perfectă pentru sezonul rece!

Puțini sunt copiii care fefuză un castron cu supă cu găluște. Mai ales după o zi la săniuș ori în timpul unei răceli nesuferite care îi ține în casă. Delicioasă și pe placul oricui! Iată și rețeta:

Ingrediente:

  • 1 kg spate de pui cu aripi (poate fi orice pasăre: găină, rață, curcan, gâscă, bibilică etc.)
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1/4 ţelină rădăcină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde la final

Pentru găluşte:

  • 2 ouă medii
  • 2 linguri de ulei
  • 140 g de griș
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se lasă să clocotească oasele în apă, apoi se aruncă apase spală carnea şi oala şi pun iar la fiert. 

Tips: Spuma este formată din sângele care iese din carne şi aceasta este cea care tulbură supa. Dacă se arunca prima apă, nu se pierde nimic din din substanţele nutritive. Carnea nu fierbe în profunzime, ci se dă în clocot. 

Următorul pas: Se adaugă legumele tocate mărunt. Fierberea se face la foc mic, cel mai mic posibil, în oală acoperită cu capac, sau în oală sub presiune. 

Prepararea găluștelor:  Se bat ouăle cu sare şi ulei. Apoi se adaugă grișul în ploaie, câte o lingură pe rând, amestecând după fiecare până se obține consistența dorită. Aluatul are consistența dorită când se trece cu furculiţa prin el şi dârele rămân vizibile. Înainte de a pune găluștele în oală, focul trebuie să fie mic. Se înmoaie o linguriţă în supă până se înfierbântă (câteva secunde), apoi se ia aluatul cu ea şi se scufundă în supă până se desprinde găluşca. Procedeul se repetă până se termină aluatul. 

Tips: Dacă prima găluşcă se împrăştie înseamnă că aţi pus prea puţin gris, vă opriţi şi mai adăugaţi puţin.

După ce s-a terminat de format găluştele, se pune capacul la oală şi se fierbe la foc mic pentru 10 minute. Apoi, se oprește focul şi se lasă oala acoperită cu capac  încă 5-10 minute. Se servește cu pătrunjel verde tocat și presărat deasupra.

Poftă bună!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus