Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Răsfăţ de vară: Limonada de pepene roşu

0
Răsfăţ de vară: Limonada de pepene roşu
Băutura verii, limonada, se poate transforma într-un adevărat răsfăţ dacă schimbăm un pic ingredientele. Şi cum poţi transforma o banală limonadă într-un deliciu incontestabil? Cu pepene roşu, fructul-vedetă al sezonului estival. Simplu de preparat şi la fel de rapid de… consumat!

A început vara… s-a deschis şi sezonul limonadelor! Cele mai răcoritoare băuturi mai ales în zilele toride ale verii, când temeperaturile ajung la valori foarte ridicate, caniculare. Iar copiii trebuie hidrataţi, căci ei suferă cel mai tare în zilele cu peste 35 de grade Celsius. Aşa că limonada nu doar că ajută la hidratare, dar contribuie şi la porţia zilnică de vitamine pe care orice prichindel tebuie să o consume.

Prin urmare, îţi propunem limonada de pepene roşu. Ai încercat-o? Dacă nu, iată cea mai simplă reţetă:

Tot ce îţi trebuie este un pepene mai mare care a fost ţinut la frigider, 2-3 lime, zahăr sau miere, un lime şi mentă. Nu se pune apă, dar dacă vrei poţi pune şi un pahar de apă minerală. Curăţă de sâmburi pepenele şi stoarce-l cu un storcător. Peste sucul obţinut se pune zeamă de lime, mierea şi mentă. Se amestecă bine şi se consumă după ce a fost ţinută în prealabil la frigider.


Mai jos, găseşti şi un video care te poate inspira!


Să aveți o vară răcoroasă! 

►Citește și  5 rețete colorate de smoothie pentru copii și părinți

Foto:Designed by Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus