Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Amenzi pentru părinţii care nu vor participa la cursurile privind vaccinarea copiilor

0
Amenzi pentru părinţii care nu vor participa la cursurile privind vaccinarea copiilor
Părinţii sunt obligaţi prin lege să se informeze cu privire la vaccinarea copiilor, în caz contrar fiind pasibili de amendă, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. De altfel, aceștia ar putea fi obligați să participe la niște cursuri de informare privind vaccinarea.

Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Am spus-o în declaraţiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe strada să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, aşa cum statul pune la dispoziţie pentru copii, pentru părinţi, pentru că indiferent unde se naşte copilul, privat său public, tot banii publici finanţează aceste maternităţi. Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului", a spus Pintea, citată de portalinvatamant.ro.

 Ministrul Sănătăţii explica şi că părinţii ar putea fi obligaţi să participe la nişte cursuri de informare privind vaccinarea, iar cei care refuză ar putea fi amendaţi. În plus, părinţii care refuză vaccinarea copiilor ar putea să fie obligaţi să depună o declaraţie pe proprie răspundere, prin care să îşi asume acest lucru.

 "Participând la cursurile de informare şi sanctionandu-l dacă nu participa, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuţie care ţine de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă. Sancţionare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranţă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Tu ești de acord cu măsura propusă de ministrul Sănătății?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus