Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Avertisment IGSU: Atenţie la artificii şi petarde! Ce măsuri trebuie să respecți

0
Avertisment IGSU: Atenţie la artificii şi petarde! Ce măsuri trebuie să respecți
Nu există Revelion fără artificii și petarde! Însă, dincolo de spectaculozitatea lor, se ascunde un real pericol, mai ales când în preajma sunt şi copii. Medicii SMURD atrag atenţia asupra riscurilor ce pot apărea, iar reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă respectarea anumitor măsuri.
Pe cât de spectaculoase sunt artificiile şi petardele pe care le aprindem în Noaptea dintre ani, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător. Din păcate, în fiecare an, sunt cazuri când în camerele de gardă ale spitalelor de urgențe ajung, în stare critică, persoane care s-au trezit cu pedarde sau artificii în zona feței.

Chiar dacă sunt spectaculoase, oftalmologii ne recomandă, atunci când ne aflăm în mulţime, să fim atenţi şi să ne ferim pe cât posibil, întrucât o clipă de neatenţie ne poate pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa.


De asemenea, pentru diminuarea riscului de incendiu, cei de la Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;
  • nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
  • păstraţi în locuri sigure chibriturile şi brichetele;
  • se interzice aşezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus