Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Detoxiferea de toamnă pentru părinți. Cum poți face față unui nou an școlar

0
Detoxiferea de toamnă pentru părinți. Cum poți face față unui nou an școlar
Toamna poate fi extrem de stresantă și pentru părinți! Toamna poate fi extrem de stresantă și pentru părinți! Începerea unui nou an școlar înseamnă un alt ritm impus familiei, cu deșteptarea în zori de zi, pregătirea pachetului și goana prin trafic până la școală, dar și cu schimbarea temperaturilor care poate da peste cap nu doar imunitatea celor mici, ci și pe cea a adulților. Tocmai de aceea și părinții au nevoie de detoxifiere!

Echinocţiul de toamnă semnalează schimbarea vremii, a lungimii zilei şi a temperaturii. Iar toate aceste modificări se pot reflecta nu doar în ce privește sistemul imunitar ci și în starea de spirit a fiecăruia, de la mic la mare.

Căci nu este ușor să te trezești înaintea răsăritului, să-i pregătești pe copiii de școală, să ai timp d eun mic-dejun sănătos, iar apoi să gonești prin trafic ca să ajungi la timp la școală. Prin urmare, detoxifierea de toamnă este esenţială pentru a intra în anotimpul rece cu un sistem imunitar pregătit să ignore astenia, gripa şi virozele care îi pot afecta în aceeași măsură și pe adulți și pe copii. 

De ce avem nevoie de detoxifiere toamna? Pentru că este primul pas în strategia întăririi sistemului imunitar şi pregătirea organismului pentru lunile reci ce vor urma. Potrivit specialiștilor citați de cei de la Health.com, este foarte important să aveţi o grijă sporită de două organe vitale în timpul acestui sezon: plămânii şi intestinul gros.

În primul rând, plămânii - împreună cu tuburile bronşice (căile respiratorii), gât, sinusuri şi nas - sunt principalele căi de detoxifiere. Acestea legătura între interiorul şi exteriorul organismului, prin procesul inhalării oxigenului şi eliminării dioxidului de carbon, prin capilarele pulmonare.

Un rol la fel de important pentru procesul de detoxifiere îl are intestinul gros. Când sistemul devine plin cu toxine, se produce o acumulare de mucus de-a lungul peretelui intestinal. Deşeurile depuse în colon afectează în cele din urmă fiecare parte a corpului şi poate apărea constipaţia.

La fel de important este și sistemul urinar. Chiar dacă infecția urinară apare preponderent în timpul verii, ea se poate instala la fel de ușor și toamna, mai ales când au loc schimbările bruște de temperatură. 

De altfel, sistemul urinar poate fi ușor denumit și stația de epurare a organismului, numărându-se, alături de sistemul limfatic, colon, piele și plămâni, printre principalele elemente care îndeplinesc funcția de excreție si purificare a organismului. Sistemul urinar este ți aparatul care menține un echilibru la nivelul lichidelor care se află în organismul nostru. De asemenea, influențează procese esențiale, precum tensiunea arterială.


În ce constă detoxifierea de toamnă? Ce alimente pot fi consumate în acest sezon?

Detoxifierea organismului presupune, în primul rând, reducerea încărcăturii toxice. Trebuie să renunţăm, aşadar, la carne, brânză, lapte, smântână, ouă, cerealele care conţin gluten - orzul, ovăzul, secară şi grâul - şi, mai ales, la alimentele prăjite, semipreparate, mezeluri, dulciuri şi produsele de patiserie.   

Merele, fructele care abundă în acest sezon, sunt excelente în curele de detoxifiere.  Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, ceea ce le face un aliat în lupta cu inflamaţia, sprijinind, totodată, sănătatea inimii şi a plămânilor. Puţină scorţişoară peste feliile de măr asigură un boost de savoare şi sănătate. Toamna este momentul ideal să reintroducem în alimentaţie şi condimente precum nucşoara, cuişoarele și anasonul.   

De asemenea, nu trebuie să uităm de pere,struguri, prune, gutui, mure, afine şi nuci româneşti. Cartofii dulci sunt şi ei indicaţi în detoxifierea de toamnă. Sunt bogaţi în beta-caroten şi vitaminele B6, C şi D, care ajută la stabilizarea cantităţii de zahăr din sânge. Mai mult, sunt dulci şi pot fi folosiţi pentru prepararea supelor cremă.   

Dovleceii aduc şi ei o serie de beneficii organismului şi n-ar trebui să lipsească nici ei din detoxifierea de toamnă. Nici varza de Bruxelles nu trebuie ignorată şi asta nu doar datorită conţinutului bogat de fibre şi vitamina C. Consumați, de asemenea, din belşug, varză albă, conopidă, ţelină, vinete, sfeclă roşie şi kale. Kale este un aliment care poate înlocui salată verde. Are un gust mai plăcut mai şi este o excelentă sursă de vitamina A, vitamina K şi mangan.

Și creierul are nevoie de detoxifiere!

Trecerea de la vară la toamnă poate produce, pe lângă astenie, și probleme la nivelul sistemului nervos precum probleme de memorie, concentrare și atenție. În acest cazu, un supliment alimentar precum Neuro Optimizer poate fi de mare ajutor! 

Tu cum te-ai pregătit pentru acest anotimp?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus