Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Tigrul platanului, o nouă invazie în București? Cum arată înțepătura insectei

0
Tigrul platanului, o nouă invazie în București? Cum arată înțepătura insectei
În ciuda zilelor ploioase din ultima vreme, se pare că insecta care a terorizat vara trecută Capitala și împrejurimile a revenit. În ultimele zile, mai multe insecte din această specie și-au făcut apariția și creează disconfort mai ales în rândul copiilor din cauza înțepăturilor. Cum arată acestea?

Vara trecută, spațiile verzi din București și împrejurimi au fost luate cu asalt de o specie de insecte mici, extrem de agasante, care se așezau peste tot și care înțepau foarte tare, provocând iritații ale pielii. Deși Primmăria Capitalei anunța încă din aprilie că va începe dezinsecția, 12 tratamente mai precis, acestea nu își fac efectul. Drept dovadă, de câteva zile, în ciuda ploilor și a temperaturilor mai scăzute, tigrul platanului și-a făcut din nou simțită apariția.

Adultul are dimensiune mică, între 4-6 mm lungime, corpul este aplatizat. Capul are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltaţi, dar lipsesc ocelii, iar antenele sunt scurte.

Toracele are trei perechi de picioare cu două articulaţii, echipate cu unghii puternice şi ascuţite. Abdomenul are culoare negru-cenusiu cu o pereche de elitre aproape transparente.

Insectele din această specie sunt cu atât mai neplăcute pentru că par a se lipi de haine, iar în cazul copiilor nu doar hainele sunt împânzite, ci și părul. Fiind extrem de mici, pot fi ușor transferate în casă. Cum putem scăpa de disconfortul produs de acestea? Află AICI mai multe detalii!


► Citește și Cum tratăm înțepăturile de insecte în sezonul cald


Cum arată înțepătura de tigrul platanului

Potrivit unui studiu din 2015, publicat în JAMA Dermatology, tigrul platanului poate favoriza transmiterea unor boli infecțioase, dar nu se cunosc încă agenții patogeni ce pot rezista în organismul acestei insecte. Un bărbat tânăr este dat ca exemplu în acest sens, acesta prezentând leziuni pruriginoase la nivelul pielii, care cauzau disconfort și anxietate și persistau de mai bine de două săptămâni. Sursa foto: JAMA Dermatology

Inițial, s-a crezut că reacțiile erau cauzate de ploșnițele de pat, însă analizele microscopice au relevat că, de fapt, simptomele au fost cauzate de înțepătura de Corythucha Ciliata, denumirea științifică a tigrului platanului.

Atenție! Din păcate, spray-urile antițânțari nu au efect!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus