Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Sfaturi utile pentru proaspetele mămici de la alte mămici cu experiență

0
Sfaturi utile pentru proaspetele mămici de la alte mămici cu experiență
Dacă tocmai ai adus pe lume un pui de om dau te pregătești să devii mămică pentru prima dată, cu siguranță ai multe temeri. Și întrebări, și gânduri... Dacă nu te vei descurca?! E normal să-ți faci griji, prin urmare iată câteva trucuri care te pot ajuta să faci față vieții epuizante de proaspătă mămică.

Primele zile acasă cu puiul tău pot fi terifiante. Însă, chiar dacă e ușor în a spune “Nu-ți face griji! Totul va fi bine!”, chiar nu este un clișeu. Viața cu un nou-născut nu este tocmai ușoară, dar există câteva trucuri pe care ai putea să le încerci, trucuri pe care le-au aplicat și alte mămici. Despre ce este vorba mai exaxct?

Centura postnatală

În procesul de recuperare, purtarea unei centuri postnatale o poate ajuta pe proaspăta mămică sa îşi regăsească mai rapid mobilitatea, îi poate fi de folos în evitarea unei diastaze abdominale şi îi poate conferi un aspect mai plăcut. Revenirea la forma iniţială prin regăsirea unei condiţii fizice bune şi a unei stări emoţionale echilibrate este un aspect important, căruia trebuie să îi fie acordată atenţia cuvenită. Pe piașă, există o mulțime de modele de centuri postnatale din care poți alege!


Pernele pentru alăptare

Pernele pentru alăptare nu sunt bune doar pentru poziționarea bebelușului atunci când îl hrănești la sân, dar sunt bune și pentru suportul pentru incizia în urma operației de cezariană.


Vorbește-i tot timpul celu mic!

Nou-născutul tău se liniștește doar când îți aude vocea? Nu trebuie să-i citești cărți pentru copii, deoarece este încă prea mic, dar poți să citești cu voce tare orice îți este la îndemână, chiar și factura la electricitate sau lista de cumpărături.


Gustări și apă în timp ce alăptezi

Păstrează pe lângă tine fructe, batoane proteice, apă, ciocolată, cremă de mâini, balsam de buze, servețele umede și poate chiar și o carte sau o revistă. Nu știi niciodată cât durează hrănirea bebelușului.


Pregătește de seara laptele formulă

În primele săptămâni, nopțile pot fi destul de obositoare. Dacă nu alăptezi natural, înainte de culcare, ar fi bine să pregătești recipentul cu lapte formulă, astfel încât să-i fie suficient bebelușul întreaga noapte. Reține însă că, laptele formulă preamestecat este valabil doar 24 de ore.


Urmărește etapele bebelușului într-un calendar lunar

Ia-ți un calendar lunar și notează etapele prin care trece copilul. Este un organizator excelent pentru primul an de viață al bebelușului și este o modalitate foarte bună pentru a urmări sănătatea și obiceiurile alimentare ale copilului.


Scaunul de mașină

Este extrem de important cum alegi un scaun auto de copii! Iată câteva elemente pe care trebuie să le studiezi cu atenție. În primul rând scaunul auto se alege în funcție de vârsta copilului, greutatea și înălțimea lui. Aceste caracteristici le veți găsi în descrierea produsului pe care îl selectezi. 


Fă multe poze

În fiecare zi!  În fiecare moment. Bebelușul tău va crește rapid și o să-ți pară rău că nu l-ai fotografiat îndeajuns.


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus