Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Corul de copii si tineret “Symbol”

0
Corul de copii si tineret “Symbol”
Se spune ca muzica este cea mai buna terapie sufleteasca pentru orice varsta. Insa, in cazul corului de copii si tineret “Symbol”, poate fi cea mai buna metoda pentru copilul tau de a se distra, de a se disciplina si de a-si dezvolta personalitatea in acelasi timp. Cum? Prin muzica. Nu e nevoie decat de ureche muzicala, voce si dorinta de a face muzica. Iar apartenenta la un cor este la fel de provocatoare ca orice disciplina sportiva.

Corul de copii si tineret “Symbol”  a fost infiintat pe 18 septembrie1990 de catre profesorul diac. Jean Lupu, cel care este de altfel si dirijorul principal. Luminita Gutanu, doctor in stilistica muzicala, dirijorul secund.

Corul “Symbol”  a  concertat pe scenele Sălii Palatului, Radiodifuziunii Române, Ateneului Român, Operei Naţionale, Palatului patriarhal, Universităţii Naţionale de Muzică, Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni, Băncii Comerciale Romane, Uniunii Compozitorilor, in universităţi, spitale, scoli si muzee, precum si in numeroase catedrale si biserici din capitala şi din tara.

Corul promoveaza creatia nationala, laica si religioasa, lucrari originale sau de inspiratie folclorica si psaltica precum si purificarea morala a ascultatorilor prin promovarea unui repertoriu cu valente educative.

A participat la concursuri si festivaluri internationale unde a obtinut premii: Karditsa (Grecia), Cantonigros (Spania), Chişinău, Noyon (Franţa), Bydgoszcz (Polonia) ,Viena (Austria), Pomorie (Bulgaria) ,Ohrid (Macedonia) , precum si in turnee : (Grecia, Franţa, Republica Moldova, Elveţia, Ungaria, Rusia, Germania, Belgia, Norvegia, Lituania şi Bulgaria).

Totodata, corul “Symbol” se  mandreste cu peste 200 de lucrari corale , imprimarea a 16 discuri nominalizadu-l la Premiile Industriei Muzicale Romanesti (2001-2002) alaturi de artisti profesionisti  :           Ion şi Mădălin Voicu, Dan Iordăchescu şi corul „Madrigal” , participarea la fiecare stagiune a Filarmonicii “George Enescu” sau acordarea de diplome din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor                  si Asociatiei Nationale Corale.

Corul Symbol

Adresa: Str Grigore Mora nr 35, sc. A, ap 4, sector 1, Bucuresti

Telefon: 0721.568.727; 021.316.74.39 (română-franceză) / 0726.247.439 (română-rusă-spaniolă) / 0727.842.783 (română-engleză-franceză)

 

Site-ul corului Symbol - https://www.symbol-chorus.ro/index-ro.html

Adresa de Facebook - https://www.facebook.com/corulsymbol?fref=ts

 

Galerie Foto

  • Corul de copii si tineret “Symbol”
  • Corul de copii si tineret “Symbol”
  • Corul de copii si tineret “Symbol”
  • Corul de copii si tineret “Symbol”
  • Corul de copii si tineret “Symbol”

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus