Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Gradina Zoologica

0
Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Adresa: Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1, Bucuresti, Romania

Telefon: 021.269 06.00

 

Adorata de mii de copii din Bucuresti si vizitata de generatii intregi care isi amintesc si astazi cu placere de plimbarilepe aleile sale, Gradina Zoologica din capitala ramane unul dintre cele mai incitante locuri in care sa iti scoti copilul la plimbare intr-o zi frumoasa de primavara. Cei mici vor avea sansa de a vedea zeci de animale vii, in carne si oase nu din fata televizorului asa cum sunt obisnuiti copiii acestor generatii. Sunt animale salbatice, unele din zona noastra, altele din zone indepartate, chiar exotice, unele dintre ele specii aflate pe cale de disparitie. Dincolo de a fi un loc exceptional de distractie si amuzament pentru copii, Gradina Zoologica este si un cadru dedicat protectiei faunei, unde specii amenintate cu disparitia sunt prezervate intr-un habitat cat mai apropiat de cel natural. Cei mici pot vedea pasari dintre cele mai interesante, serpi uriasi, crocodili, broaste testoase, cai si ponei, canguri, cerbi si caprioare, maimute, fioroasele feline mari, lei, lupi si ursi, dar si pesti si melci. In plus, si ca un element de noutate, pentru ca cei mici sunt extrem de pasionati de gadgeturi si tehnologie, nu ar strica sa stiti ca la toate amplasamentele din Gradina Zoologica au fost instalate QR coduri, care pot fi citite cu ajutorul unei aplicatii smartphone si care ofera  o multime de informatii interesante. Asadar, nu trebuie decat sa descarcati aplicatia, sa scanati codul QR (micutii vor fi incantati daca ii lasati sa o faca chiar ei) si o serie intreaga de date despre animalul la care va uitati in acel moment va vor fi oferite pe ecranul telefonului. Acesta este primul proiect de acest tip din Romania si este oferit de catre UPC.

Portile Zoo Baneasa sunt deschise de luni pana duminica, intre orele 9.00 si 17.00, iar biletele costa 13 lei pentru adulti si 6,5 lei pentru copii.

Gradina Zoologica din Bucuresti fiinteaza din anul 1955, dar totalitatea animalelor care pana la acea data era raspandita prin parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau sau Padurea Baneasa au fost concentrate in Coltul Zoologic Baneasa in perioada 1955-1959. Abia in 1959 animalele au putut fi vazute de marele public, cand la data de 1 Mai s-a deschis primul sezon de vizitare. Coltul Zoologic Baneasa avea sa devina Gradina Zoologica Bucuresti in anul 1962, cand a si fost inclusa in International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra.

Localizare

Galerie Foto

  • Gradina Zoologica
  • Gradina Zoologica
  • Gradina Zoologica
  • Gradina Zoologica
  • Gradina Zoologica

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus