Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Inna, in campania anti-bullying demarata de Cartoon Network

0
Inna, in campania anti-bullying demarata de Cartoon Network
Celebra cantareata de muzica pop, Inna, s-a alaturat celei de a doua editii a campaniei „CN Clubul Prieteniei”, derulata de televiziunea pentru copii Cartoon Network impreuna cu Asociatia Telefonul Copilului. Initiativa isi propune sa incurajeze in continuare copiii si tinerii din Romania sa spuna stop fenomenului bullying si se desfasoara sub sloganul „Fii prietenos, nu rautacios!”.

Fenomenul bullying inseamna sa fii jignit, lovit, ranit, exclus sau umilit. Se poate intampla oricui, la orice varsta si in orice loc: la scoala, in parc, in timpul antrenamentului, pe strada si chiar on-line.

Deoarece fenomenul bullying afecteaza copiii din intreaga tara, Cartoon Network colaboreaza cu Asociatia Telefonul Copilului, unul dintre cele mai importante ONG-uri din Romania, care abordeaza problemele acestora. Asocierea are scopul de a informa despre bullying si de a oferi consiliere si ajutor celor care au nevoie. Bullying-ul ramane una dintre cele mai importante probleme in randul copiilor cu varste cuprise intre doisprezece si saptesprezece ani, iar numarul cazurilor de bullying semnalate de baieti in 2015 la Telefonul Copilului a crescut de 20 de ori comparativ cu 2014, de la 25 de cazuri in anul 2014 la 534 de cazuri in anul 2015.

Zeci de mii de copii contacteaza anual Asociatia Telefonul Copilului pentru a semnala cazuri de agresari fizice sau verbale. Analizele Asociatiei Telefonul Copilului arata ca aproape jumatate dintre copiii Romaniei – 46% - au fost la un moment dat victime ale bullying-ului, in timp ce doar o treime dintre victime cer ajutorul parintilor.

Inna apare in spotul campaniei Cartoon Network. Actiunea mai include si o serie de clipuri animate care se adreseaza atat copiilor care sunt afectati de fenomenul bullying, cat si celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectati direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiaza de consiliere din partea unor persoane cu experienta in abordarea acestor probleme pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei.

„M-am alaturat initiativei Cartoon Network si Asociatia Telefonul Copilului pentru ca toti stim ce inseama sa fii agresat. Te trezesti dimineata si nu mai vrei sa mergi la scoala pentru ca stii ce te asteapta.  Este o problema reala cu care se confrunta copiii din Romania. Sfatul meu pentru cei mici: daca sunt agresati, sau daca stiu pe cineva care este, trebuie sa isi aminteasca faptul ca nu este vina lor si ca nu sunt singuri. Agresiunea nu este acceptata sub nicio forma si nu este nicio rusine sa vorbeasca despre asta sau sa ceara ajutorul unei persoane de incredere”, a declarat cantareata de muzica pop si ambasadoarea campaniei Clubul Prieteniei Cartoon Network, Inna.

Catalina Surcel, Director Executiv, Asociatia „Telefonul Copilului” spune: „Campania demarata anul trecut alaturi de Cartoon Network ne-a oferit oportunitatea de a aduna mai multe informatii cu privire la un fenomen grav: in Romania, bullying-ul intre copii incepe inca de la gradinita. Poate pare greu, mai ales pentru un parinte, sa isi imagineze vocea si durerea unui copil de gradinita sunand la Telefonului Copilului si cerand ajutor impotriva unor situatii pe care nu le intelege. Insa, din pacate, inregistram astfel de cazuri din ce in ce mai des. Alaturi de autoritati si, mai ales, de parinti, trebuie sa actionam acum. Niciun copil nu trebuie sa isi petreaca acesti ani, despre care multi adulti isi amintesc cu drag, altfel decat jucandu-se si invatand”.

Prima editie a acestei campanii a fost lansata anul trecut, avandu-l ca ambasador pe cunoscutul cantaret Alex Velea. Pe parcursul acestui an, Cartoon Network desfasoara campania “CN CLUBUL PRIETENIEI” si in alte tari din EMEA. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying si hartuire pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei. Tot aici, ei pot viziona videoclipuri animate si mesajul Innei.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus