Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Băiețelul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer. Prezentatoarea TV s-a revoltat împotriva statului român printr-un mesaj impresionat pe Facebook

0
Băiețelul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer. Prezentatoarea TV s-a revoltat împotriva statului român printr-un mesaj impresionat pe Facebook
Vedeta Prima TV trece printr-o perioadă extrem de grea după ce în urmă cu trei luni ful său Vlad a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, Magda Vasiliu expune lupta birocratică pe care trebuie să o ducă în România, deşi copilul este tratat exemplar şi, în momentul de faţă, fără asigurare în Italia.

"20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani in care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize facute la particular, plătite, şi o singură naştere. Atât. Azi mă văd în situaţia incredibilă de a găsi o soluţie pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni. De atunci sunt cu el la tratament în italia, o ţară care l-a primit instant", îşi începe postarea Magda Vasiliu, precizând că "internarea de urgenţă a copilului nu a fost condiţionată de niciun act".

Ea relatează că fiul ei a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să aibă iniţial niciun document, abia apoi fiind întrebată de cardul european de sănătate.

"Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile...Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!». Şi, am stat liniştită, gândidu-mă că şi în ţara mea există soluţii decente pentru astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle", scrie Magda Vasiliu.

Prezentatoarea TV povesteşte însă ce dificultăţi a avut când a venit momentul în care a solicitat un concediu medical pentru că altfel nu are cum să îşi însoţească fiul la analize, nu se poate interna cu el din trei în trei săptămâni, nu îl poate îngriji după chimioterapie, când "suferinţa lui este cumplită".

"Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverinţă, a ridicat din umeri - legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta... Aflu apoi ca e nevoie de un aviz al direcţiei sanitare din Bucureşti, unde ar trebui să mă prezint tot personal. Deci, nu se poate... Legea noastră este făcută de nişte cretini, pentru nişte idioţi ca mine, care speră în dreptate, înţelegere şi bun simţ!", relatează Magda Vasiliu.

"În timp ce italienii ii fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure ca e totul în regulă, România, ţara mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate etc. Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somităţi în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România!!!", remarcă Magda Vasiliu, spunând că acest aviz nu poate fi decât unul formal, pentru că acel oncolog nu are cum să vadă copilul, a cărui stare, "una la limită", nu i-ar permite călătoria în România.

Ea subliniază că nu vrea compătimire şi nici milă, ci doar ca "cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile" şi nu-l ajută pe cetăţeanul care cotizează zeci de ani degeaba.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus