Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cartoon Network și Proiectul Acțiunea Climatică îi motivează pe elevi să lupte împotriva schimbărilor climatice

0
Cartoon Network și Proiectul Acțiunea Climatică îi motivează pe elevi să lupte împotriva schimbărilor climatice
Cartoon Network EMEA își unește forțele prin Proiectul Acțiunea Climatică, un program de șase săptămâni privind schimbările climatice, care va ajunge la 1,2 milioane de studenți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Lansat astăzi, ediția din 2021 a programului marchează începutul unui parteneriat cu proiectul „Campionii Climei” și încurajează profesorii să se implice în acțiuni de combatere a schimbărilor climatice. Școlile participante vor fi eligibile pentru a aplica pentru titlul de „Școli de Excelență pentru Acțiune Climatică”, primind astfel recunoaștere formală pentru eforturile lor.

Dezvoltat de Cartoon Network și susținut de organizația globală de mediu WWF, Campionii Climei este o inițiativă de conștientizare a schimbărilor climatice. Acest proiect își propune să inspire copiii să rezolve provocările zilnice care, în mod colectiv, pot face o mare diferență pentru sănătatea planetei noastre.

Proiectul Acțiunea Climatică este o inițiativă anuală, axată pe elevi, care le permite atât acestora, cât și profesorilor să colaboreze în proiecte legate de schimbările climatice. De asemenea, este susținut de WWF și de alte organizații precum NASA, Premiul Earthshot de Fundația Regală și Fundația Jane Goodall.

Lecțiile și șabloanele de activitate îi ghidează pe elevi să cerceteze subiecte climatice și să se conecteze cu colegii din întreaga lume într-o misiune comună pentru a face o diferență pozitivă pentru planetă.

Vanessa Brookman, Head of Kids, WarnerMedia EMEA, a declarat: „Suntem incredibil de încântați să facem echipă cu Proiectul Acțiunea Climatică. Proiectul „Campionii Climei” a angajat deja copiii în peste 600 000 de acțiuni pozitive și această colaborare ne permite să motivăm publicul în continuare. Cercetările noastre arată dorința copiilor de a juca un rol activ în crearea unei lumi mai verzi și acest proiect le oferă o mare oportunitate de a se implica. „Campionii Climei” îi poate îndruma pe copii cu privire la modul de a-și influența propriul viitor prin idei și acțiuni care pot fi puse în aplicare în viața lor de zi cu zi.”

Proiectul de acțiune climatică, directorul co-executiv, dr. Jennifer Williams, a declarat: „Parteneriatul nostru cu proiectul Cartoon Network, „Campionii Climei” pune accent nu numai pe importanța colaborării între organizațiile globale pentru binele social, ci și pe nevoia urgentă de a motiva tinerii să se implice în dezvoltarea unor soluții creative la problemele cu care ne confruntăm din cauza schimbărilor climatice și să acționăm în moduri semnificative. Acum este momentul pentru a construi rezistența climatică pe toată planeta cu toți oamenii; suntem încântați să facem echipă cu Cartoon Network Climate Champions în angajamentul nostru comun de educație climatică pentru toți.”

Proiectul Acțiunea Climatică începe pe 27 septembrie și se încheie pe 4 noiembrie, odată cu Ziua Acțiunii Climatice; o sărbătoare globală online a participanților la Proiectul Acțiunea Climatică, susținută cu programe și resurse bazate pe cercetare, dezvoltare profesională și acreditare a profesorilor și utilizarea noii aplicații EarthProject. Proiectul Acțiunea Climatică este gratuit și deschis tuturor. Profesorii sunt încurajați să afle mai multe și să se înregistreze la: http://cartoonnetwork.climate-action.info


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus