Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Garderoba regală: De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

0
Garderoba regală: De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți
Dacă în povești prințesele poartă rochii înfoiate și prinții – pelerine și cămăși cusute cu fir de aur, în viața reală capetele regale au o altă garderobă, mai modernă. Dar tot trebuie să țină cont de anumite reguli. De exemplu, Prințul George al Marii Britanii, care va împlini 5 ani în iulie, poartă mereu pantaloni scurți, indiferent de vreme. De ce?

Într-o zi va fi rege însă, până atunci, fiul cel mare al Prințului William și al Ducesei Catherine de Cambridge respectă cu strictețe o regulă extrem de importantă în ce privește vestimentația sa. Indiferent de vreme, prințul George poartă pantaloni scurți. Explicația acestui lucru ține de un obicei vechi de secole a Casei Regale Britanice. Mai exact, încă din secolul al XVI-lea, băiețeii din familiile aristocrate sau regale sunt îmbrăcați în pantaloni scurți sau „culottes anglaises” până la împlinirea vârstei de opt ani. 

William Hanson, expert în eticheta britanică, spune că băieții din familiile de elită, aristocrate și regale, sunt îmbrăcați în pantaloni scurți deoarece acest articol vestimentar ilustrează foarte bine statutul lor social. Să îți îmbraci copiii în pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denotă clasă, în timp ce pantalonii scurți denotă „eleganță, stil, statut superior”.

„Este o tradiție englezească să îți îmbraci moștenitorul așa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari și bărbați. Când îți îmbraci copilul cum dictează eticheta, faci o declarație subtilă legată de statusul tău, de clasa din care faci parte, transmiți lumii că ești de viță nobilă”, a explicat specialistul, citat de BBC. 

Poate vă întrebați ce se întâmplă iarna, când temperaturile coboară mult sub zero grade? În sezonul rece, Prințul George poartă pantaloni lungi, însă nu va apărea niciodată îmbrăcat astfel în fotografii.

Tradiţia a fost respectată şi în cazul prinţilor William şi Harry, care au purtat pantaloni scurţi până când s-a crezut de cuviinţă că au crescut suficient de mult încât să li se permită să poarte şi pantaloni lungi, ceea ce, de regulă, se întâmplă în jurul vârstei de opt ani.

Foto: Instagram


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus