Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ultima coperta PowerPuff Girls naste controverse

0
Ultima coperta PowerPuff Girls naste controverse
Cea de-a sasea carte a seriei de benzi desenate pentru copii Powerpuff Girls (Fetitele Powerpuff) se lanseaza cu oarece iz de scandal.

Coperta gandita initial pentru carte si realizata de Mimi Yoon, care avea sa iasa din curtea IDW Publishing luna viitoare a fost intoarsa chiar de la usa… Motivul? Se pare ca retailerul de carti de benzi desenate Dennis Barger Jr a postat pe contul sau de pe o retea celebra de socializare un mesaj dur la adresa celor de la Cartoon Network cu privire la coperta celei mai recente carti, care urmeaza sa iasa din productie. “Chiar sexualizam fetitele pre-adolescente asemeni sciitorilor perversi de fictiune de pe internet? La asta a ajuns mizeria asta? DEZGUSTAT”, ar fi scris el pe pagina sa de Faceboook.

Ca raspuns, directorul de marketing al IDW Publishing, Dirk Wood i-a raspuns tot pe Facebook. “A fost de fapt o coperta comandata de cei de la Cartoon Network, realizata de un artist pe care ei l-au ales. Cred ca au vazut aceasta situatie mai degraba in termeni de emancipare feminina, decat in termenii despre care vorbiti voi, dar sigur ca suntem sensibili la acest aspect. Ne place sa facem benzi desenate pentru copii, si ne dorim intotdeauna ca ele sa fie adecvate. Si Cartoon Network a fost un partener minunat in aceasta privinta. Stiu foarte bine un copil de 8 ani si unul de 10 ani, si intotdeauna privesc aceste lucruri prin ochii lor. Jumatate dintre angajatii nostri au copii si ne mandrim ca facem benzi desenate de care se bucura si nu care le ofera o imagine deformata asupra lumii (decat, sigur, intr-un sens bun). In orice caz, inteleg, desigur, ce vreti sa spuneti si vom fi atenti la aceste lucruri, asa cum cred ca am fost in cea mai mare parte”, a spus Dirk Wood, raspunzand cu mare diplomatie acuzatiilor aduse.

Dupa acest schimb de replici, Cartoon Network Enterprises a anuntat ca nu vor mai folosi coperta gandita initial, potrivit site-ului CartoonBrew.com. acelasi site gaseste ca sursa acestei controverse ar putea fi brandingul oarecum inconstant al francizei, pe care il practica cei de la Cartoon Network. Pe site-ul CN personajele sunt descrise ca fiind “trei fetite cu super-puteri care trebuie sa salveze lumea inainte de ora de culcare”, insa pentru coperta lui Mimi Yoon s-a folosit ca inspiratie seria japoneza, oficial licentiata, Powerpuff Girls Z, in care fetele Powerpuff sunt mai mari decat fetitele de pe site-ul Cartoon si imbracate mai provocator.

 

Galerie Foto

  • Ultima coperta PowerPuff Girls naste controverse
  • Ultima coperta PowerPuff Girls naste controverse
  • Ultima coperta PowerPuff Girls naste controverse

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus