Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

VIDEO Fetița al cărei păr nu poate fi coafat. Micuța “Troll” suferă de o mutație genetică rară

0
VIDEO Fetița al cărei păr nu poate fi coafat. Micuța “Troll” suferă de o mutație genetică rară
O fetiță de numai un an și jumătate din Marea Britanie a devenit deja celebră pe mai toate rețelele de socializare datorită părului său special. Phoebe Brasswell suferă de o mutație genetică rară care îi face părul să stea ridicat, fără niciun fel de tehnică de coafat. Și fără fixativ!

Se pare că Prințesa Poppy din celebra animație “Trolii” există și în realitate! Doar că nu are părul roz, ci blond, și nici nu se numește Poppy. Este vorba de Phoebe Brasswell, din Smithfield (Marea Britanie), în vârstă acum de un an și jumătate, a cărei “coafură” a devenit celebră în toată lumea.  “Micuța Troll”, cum a fost poreclită, s-a născut cu o mutaţie genetică rară care îi face părul să arate de parcă ar fi fost tapat la maximum şi dat cu fixativ. Sindromul de care suferă îi afectează cheratina, care practic dă forţă şi formă părului, potrivit Huffington Post. Drept rezultat, părul său este în mod constant aspru şi încurcat.

Dealtfel, mama fetiței, Jamie Brasswell, a declarat că niciun produs de styling nu poate să îşi producă efectul pe părul copilei sale. "În fiecare zi stă la fel: perfect drept şi foarte aspru. Am încercat să pulverizez nişte spray special pe el, dar în 30 de minute se ridică la loc", a mărturisit Jamie.

Se pare că, la nivel global, sunt 100 astfel de copii care suferă de acelaşi sindrom, potritvit cercetătoarei de la Universitatea Bonn, din Germania, Regina Betz.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus