Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

9 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă

0
9 lucruri care nu trebuie să-ți lipsească din geanta de plajă
Chiar dacă vacanța de vară se apropie de sfârșit, încă mai e timp să profiți din plin de zilele călduroase și să petreceți câteva zile la mare, alături de cei mici, bineînțeles! Și, ca să ai parte de o zi perfectă la plajă, iată 9 lucruri pe care nu ar trebui să le uiți acasă!

Când ai copii, parcă mărimea bagajelor pe care le cari după tine în vacanță este invers proporțională  cu vârsta lor, nu?! Cu cât sunt mai mici, cu atât gențile sunt mai mari! Chiar și o simplă ieșire la plajă se dovedește a fi o cursă cu multe genți pe care părinții le cară convinși că tot au uitat să ia ceva… Și, de cele mai multe ori, așa este: mereu lipsește ceva! 

Te regăsești în situația de mai sus? Primul nostru sfat ar fi să ai o geantă de plajă separată şi destul de încăpătoare doar pentru copii. În acest fel nu vei amesteca produsele şi îţi va fi mai uşor să le iei când ai nevoie de ele.

Iată o listă care ți-ar putea fi de mare ajutor, o listă cu 9 lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din geanta de plajă când pleci cu juniorii:

1. Loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat, 50+

Un produs care nu trebuie să lipsească din nicio geantă pentru plajă! Indiferent că ești la munte  ori la mare! Cei mici nu pot sta la soare fără să le aplici loțiunea pentru protecție cu cel puțin jumătate de oră înainte de a expune pielea la soare. Iar când vorbim despre copii, factorul de protecție trebuie să fie 50+.

2. Prosopul și costumul de baie

Fiecare prichindel ar trebui să aibă propriul prosop pe care să se şteargă când iese din apă. Cât despre costumul de baie, deși se obișnuiește ca cei mici să fie lăsați în pielea goală la plajă, ar fi bine să faci la fel. De ce? Costumul de baie un rol protector pentru zonele intime ale copiilor. În plus, acele tricouri speciale pot proteja pielea copiilor de razele ultraviolete.

3. Papuci sau sandale de plajă

Încălțămintea de plajă protejează picioarele prichindeilor de pericolele ascunse în nisip (scoici sparte, cioburi, mucuri de țigară etc.). În plus, nisipul se poate încinge foarte tare de la soare şi poate arde pielea sensibilă de pe tălpile celor mici. În același timp,sandalele sunt mai indicate, pentru că le susține mai bine piciorul și, astfel, nu se împiedică. 

4. Ochelari de soare

Alege o pereche de ochelari de soare de calitate atât pentru tine cât și pentru cei mici pentru a vă proteja ochii de razele puternice ale soarelui. Un accesoriu care nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate! Găsești mai multe modele aici!


5. Şapca / Pălăria de soare

Copiii fac extrem de repede insolaţie – o stare neplăcută care poate strica imediat distracţia prichindelului tău şi îl poate ţine în casa câteva zile. Prin urmare, este obligatoriu ca cei mici să poarte tot timpul pe cap o șapcă sau o pălărie de soare. 

6. Apa și gustările

Copiii se deshidratează mult mai rapid decât adulții, prin urmare apa este obligatoriu de luat la plajă. De mare ajutor îți poate fi un termos special de copii pentru a-şi menţine temperatura constantă. Şi gustările sunt la fel de importante. Soarele și bălăceala în apă cresc apetitul juniorilor, prin urmare alege gustări sănătoase. Ce anume, mai precis? Dacă ai o gentuţă termoizolantă, poţi lua cu tine iaurturi, banane şi fructe proaspete sau chiar sandvişuri sănătoase. Dacă nu, limitează-te la covrigei, biscuiţi şi alte produse care nu se alterează la căldură.

7. Gel de mâini antibacterian sau şerveţele umede

Produse nelipsite din geanta oricărei mămici, nu-i așa?! Cu atât mai mult nu trebuie să-ți lipsească la plajă!  Acestea sunt extrem de utile atunci când micuţul vrea să pape, după ce foloseşte toaleta, când se înţeapă în scoici etc. Nu lasă copilul să bage degeţelele în guriţă înainte de a avea mânuţele dezinfectate. Iar cum apa curată şi săpunul nu sunt la îndemână, aceste produse sunt o soluţie eficientă.

8. Plasturi

Pentru că se pot întâmpla tot felul de accidente la plajă, tăieturi în scoici ori julituri din cauza căzăturilor pe nisip, plasturii nu trebuie să-și lipsească din geantă. Este indicat să dezinfectezi zona şi să pui un plasture pentru a proteja rana de pătrunderea germenilor şi de o eventuală infectare.

9. Jucării pentru plajă

Seturile de lopeți şi găletuşe pentru nisip sunt principalele pe listă. Şi colacul este la fel de important că jucăriile pentru nisip. Însă și jocurile lego pot fi o sursă importantă de distracție pentru juniorii tăi. Atât sub umbrelă, când cei mici fac o pauză de bălăceală și vor să se distreze cu ceva, cât și pe malul apei, cînd pot folosi piesele pentru a construi castele de nisip.

Tu ce ai adăuga la lista de mai sus?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus