Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Alfie Kohn ne invata despre - Parenting neconditionat

0
Alfie Kohn ne invata despre - Parenting neconditionat
Binecunoscutul si indragitul sociolog american Alfie Kohn a lansat la finele anului trecut si la Bucuresti mult asteptata sa carte, “Pareting neconditionat”, cea care a revolutionat intreaga lume prin stilul si abordarea relatiei parinte-copil.

“Parenting neconditionat” este o carte care pleaca de la intrebarea “de ce au nevoie copiii nostri si ce putem face pentru a le raspunde acestor nevoi” mai degraba decat sa ofere raspunsuri la intrebarea “cum sa ii determinam pe copii sa faca ce li se spune”.

Sociologul american pozitioneaza copiii si parintii nu pe pozitii de sef-surbordonat, ci pe pozitii ce le permit intotdeauna manifestarea si exprimarea sentimentelor. Foarte important in stilul educational promovat de Kohn este ca cei mici sa stie ca sunt iubiti neconditionat si sa li se arate acest lucru, astfel incat ei sa simta ca si atunci cand fac prostii sau cand isi dezamagesc parintii, sunt iubiti si sustinuti. Ceea ce inseamna ca stilul educational traditional pe baza de pedeapsa si rasplata nu este agreat de Kohn, tocmai pentru ca acesta imprima copilului ideea ca dragostea vine doar daca face ceva bun.

“Parenting neconditonat” nu este doar o alta carte de parenting, o alta carte care sa educe parintii cu privire la educatia pe care o dau copiilor lor. “Parenting neconditionat” este o carte care ii determina pe parinti sa isi puna intrebari legate de felul in care gandesc, simt si se comporta cu copiii lor, dar si referitor la nevoile copiilor lor si la ce anume sta in spatele actiunilor copiilor. “Copiii invata sa ia decizii cand li se permite sa ia decizii, nu cand sunt obligati sa urmeze instructiuni." spune Alfie Kohn, iar aceasta este una dintre ideile de baza in conceptia sa despre cresterea copiilor.

Cartea “Parenting neconditionat”este editata la Multi Media Est Publishing, in colectia “Cartile parintilor”, fiind de altfel cartea care si deschide aceasta mult-asteptata colectie.

Galerie Foto

  • Alfie Kohn ne invata despre - Parenting neconditionat
  • Alfie Kohn ne invata despre - Parenting neconditionat

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus