Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Black Friday 2017: Atenție la reduceri! Ghid pentru părinți

0
Black Friday 2017: Atenție la reduceri! Ghid pentru părinți
Încă puțin și începe nebunia! Anul acesta, Black Friday începe în România pe 17 noiembrie, chiar dacă “inventatorii” fenomenului, americanii, respectă data tradițională: ultima vineri din luna lui Brumar. Prin urmare, weekend-ul acesta, online-ul mioritic va fi asaltat de oferte pentru toate buzunarele. Cărucioare, accesorii, hăinuțe, jucării, cărți, scutece, lapte praf... Promoții sunt din plin, însă grijă mare la prețuri! Iată câteva recomandări care te pot ajuta să treci cu bine și fără găuri prea mari în buget de Black Friday…

Indiferent dacă vorbim despre cadourile de Crăciun ori de o biciletă nouă pentru juniorul tău sau chiar de un bax de lapte praf pentru mezinul familiei, acum este momentul să vezi dacă poți achiziționa acele produse pe care ai pus ochii de ceva vreme. Pentru că există foarte multe oferte de Black Friday!

De ce i se spune Vinerea Neagră? Black Friday (Vinerea Neagră) îşi are originile în SUA şi se referă la ziua de după Ziua Recunoştinţei, când reduceri uriaşe sunt aplicate de comercianţi diferitelor produse, marcând începutul cumpărăturilor din preajma Crăciunului. Termenul de Black Friday a fost folosit pentru prima oară în anul 1961, în Philadelphia, când o publicaţie a descris vinerea de după Ziua Recunoştinţei ca fiind „neagră” din cauza aglomeraţiei din tot oraşul.

Conceptul de Black Friday a ajuns pe plaiurile mioritice abia în 2011 şi a luat amploare de la an la an. Dacă americanii vor face cumpărăturile  pe 24 noiembrie, la noi în țară, startul reducerilor se dă pe 17 noiembrie. Mai devreme. 

Din păcate, anii anteriori ne-au demonstrat că foarte mulți comercianți români fentează acest eveniment. Este cunoscută practica multor retailerii de a umfla costurile înainte de Ziua Reducerilor, ca să aibă de unde reduce. Și, uite așa, reducerile de până la 70-80% sunt de fapt o revenire la normal. 

Vrei să cumperi de Black Friday? Iată 8 recomandări care te pot ajuta să te ferești de capcanele reducerilor online:

1. Urmărește din timp evoluţia preţului produsului vizat. Ca să poți face o comparație corectă și să vezi cât de reală este reducerea anunțată.

2. Dacă vrei un cărucior mai bun pentru prichindelul tău ori un model complex de bicicletă , compară prețurile, mai ales când este vorba despre achiziționarea online.

3. Pregătește pentru comanda online! Pune într-un fişier text toate datele necesare completării comenzii: nume şi prenume, adresa şi datele de pe card, dacă plătești direct și nu ramburs. De asemenea, dacă ai cont pe site-ul de pe care ai de gând să cumperi, ar fi bine să îl revizuieşti din timp. Ca să poți comanda printre primii produsele care intră în promoție!

4. Nu te grăbi atunci când citești descrierea produsului! Fii atent la toate specificațiile, altfel riști să comanzi vreun pătuț fără saltea ori vreun scaun auto fără husă de vară.


► Citește și Cum îți convingi juniorii că Moş Crăciun există? 5 idei trăsnite cu efect garantat


5. Nu uita de bookmarks-uri!  Sunt foarte utile în momentul în care începe promoția și vrei să intri cât mai repede pe site, iar prichindelul tău începe și plânge chiar atunci pentru că are nevoie să fie schimbat de scutece ori îi este foame.

6. Cel mai bine este să consulți mai multe site-uri de pe care ai mai comandat și nu pierde timpul căutând pe Google termeni de genul „cea mai mare reducere la …” ori “cel mai ieftin Mickey cu telecomandă”. Stocurile se epuizează foarte repede!

7. Atenție mare la prețuri! Pentru că de Black Friday se fac cele şi cele mai mari înşelătorii. Prin urmare, nu cumpăra de pe site-uri obscure unde prețul este redus cu peste 80%. Dacă e stoc mare, atunci ceva nu e în regulă. Dacă stocul e mic, e posibil că produsul să fie „locomotiva” campaniei magazinului respectiv.

8. Și nu uita! S-ar putea ca cele mai bune oferte să le prinzi după ce se termină Black Friday când apar în oferte produsele „resigilatele”.

Spor la cumpărături!

Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus