Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cadouri pentru nou-născuți și bebeluși: 10 idei pentru o alegere potrivită

0
Cadouri pentru nou-născuți și bebeluși: 10 idei pentru o alegere potrivită
Tocmai ce a apărut un nou membru în familia ta? Sau cei mai buni prieteni ai tăi au devenit părinți? Atunci... e rost de vizită! Și de cadouri, bineînțeles! Chiar dacă există o mulțime de posibilități, poate nu știi exact ce trebuie să cumperi. De aceea îți venim în ajutor și îți propunem 10 idei de cadouri pe care să le iei când când mergi în vizită pentru prima dată la un nou-născut.

După ce ai stabilit cu proaspeții părinți când este cel mai bun moment pentru o vizită la cel mai nou membru al familiei, este timpul să mergi la... cumpărături! Dacă nu ai deja fixate niște produse pe listă, iată câteva idei care îți pot fi de ajutor.

1. Nou-născutul va primi foarte multe hăinuțe, mai ales că în prima lună de viață ritimul de creștere este unul accelerat. Hainele pentru bebeluşi nu sunt niciodată prea multe, mai ales dacă stai să te gândeşti de câte ori trebuie schimbaţi aceştia. 

Poate, te gândești ca toată lumea va aduce haine bebeluşului... În acest caz, poţi alege o ţinută mai sofisticată, pentru momente speciale sau poţi să mergi la sigur cu salopete pentru nou-născuţi şi body-uri, acestea fiind cele mai des utilizate articole de îmbrăcăminte pentru bebeluşi, mai ales în primele luni de viaţă. 

De reținut! Când alegi haine pentru bebeluşi trebuie să ai în vedere ca materialele din care acestea sunt confecţionate să fie de calitate şi prietenoase cu pielea celor mici. De asemenea, trebuie să ţi cont de sezon şi de grila de mărimi pentru haine.

2. Un cadou care va merge la sufletul proaspeţilor părinţi este căruciorul. Dacă aceștia nu au achiziționat încă unul și ați decis ca tu să cumperi acest accesoriu de nelipsit, orientează-te spre un model de cărucior de copii 3 în 1. Coșul auto este extrem de utile în primele luni de viață. 

3. De asemenea, pernele pentru alăptat sunt un alt cadou potrivit, deoarece acestea sunt utile atât pentru relaxarea mamei, cât şi a bebeluşului în timpul alăptării. Pernele pentru alăptat pot fi folosite şi mai târziu, ca şi suport, atunci când bebeluşul începe să stea pe burtică sau în funduleţ.

4. Sacii de dormit pentru bebeluşi. Sunt extrem de siguri în timpului somnului şi, de asemenea, asigură căldură. Bebeluşii se pot încalci în pătură, o pot trage peste faţă sau pot să doarmă dezveliţi, tocmai de aceea sacii de dormit sunt alternativa cea mai potrivită.

5. În primul an de viaţă al bebeluşului, covoraşele de activităţi sunt extrem de folositoare. De ce? Pentru că sunt un real ajutor în toate etapele de creştere ( joacă pe spate, joacă pe burtica, joacă în poziţia de-a buşilea, joacă în poziţia şezut). De asemenea, covoraşele de joacă sunt confecţionate din materiale care pot fi spălate în maşina de spălat, din materiale non-toxice, accesorizate cu jucării şi sunete, care îi stârnesc curiozitatea celui mic.

6. Caruselul muzical pentru pătuţul bebeluşului. Un cadou ideal, apreciat de orice părinte, deoarece pe lângă funcţia decorativă, caruselul muzical îndeplineşte un rol deosebit de important în dezvoltarea abilitaţilor motorii a bebeluşului. Caruselul muzical va atrage atenţia bebeluşului şi va contribui în mare măsură la dezvoltarea musculaturii oculare, ca urmare a faptului că bebeluşul va urmări cu privirea mişcarea lina şi repetitiva a jucăriilor. 

Totodată, caruselul muzical mai are un rol, şi anume acela de a-l calma pe cel mic şi de a-l pregăti de somn. În timp bebeluşul va ajunge să asocieze melodia caruselului şi jucăriile acestuia cu momentul de somnic.

7. Lampa de veghe emană o lumină difuză, de intensitate cât mai mică, ideală pentru camerele bebeluşilor. Pe lângă rolul decorativ, lampa de veghe îi ajută pe părinţi să îşi verifice copii fără a fi nevoie de o lumină de intensitate mare, care să îi deranjeze pe cei mici. Pe piaţă, existe modele care au proiecţii (spre exemplu steluţe), melodii sau afişaj (temperatura, oră, umiditate).

8. Lenjeria pentru pătuţul bebeluşului. Există diferite modele, culori, mărimi şi număr de piese ( la ora actuală pe piaţa pot fi găsite seturi de lenjerii cu 2 piese, 3 piese, 5 piese, 6 piese etc.).

9. Păturicile pentru bebeluşi. Pediatrii recomandă a nu se folosi păturici în pătuţul bebeluşului, nici pernuţe, paturici sau alte materiale care ar putea cauza sufocarea accidentală a micuţului. Însă, paturicile pentru bebeluşi rămân o idee bună de cadou pentru proaspeţii părinţi, pentru momentele petrecute în aer liber.

10. Jucării. Cele mai importante criterii de care trebuie să ţineţi cont atunci când cumpăraţi o jucărie sunt vârsta bebeluşului şi materialele din care aceasta este confecţionată. Jucăriile de pluş muzicale sunt una dintre alegerile potrivite atunci când vă gândiţi să achiziţionaţi o jucărie pentru un bebeluş. Sunt extrem de importante în dezvoltarea bebeluşilor, deoarece aceste jucării ajuta la îmbunătăţirea vederii şi la coordonarea muşchilor oculari.

În același timp, cuburile educative sunt o altă alegere potrivită. Studiile efectuate au scos la iveală faptul că aceste jucării reprezintă adevărate unelte pentru învăţare, prin faptul că permit dezvoltarea abilitaţilor motorii, îmbunătăţesc orientarea spaţială, flexibilitatea cognitivă, ajuta la dezvoltarea limbajului şi abilitaţilor sociale.

Și dacă tot am ajuns la capitolul “jucării”, mai trebue să ții cont de încă un aspect atunci când mergi în vizită la un bebeluș: Nou-născutul are un frate sau o soră mai mare? În acest caz, gândește-te să cumperi și un cadou în plus, pentru celălalt junior. De exemplu, poți alege un mode de ceasuri de copii. Ori un puzzle sau tricouri asortate. Important este să nu uiți și de fratele sau sora mai mare!

Spor la cumpărături!

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus