Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce aduce Iepurașul? Idei de cadouri de Paști pentru copii

0
Ce aduce Iepurașul? Idei de cadouri de Paști pentru copii
Odată cu sosirea Sărbătorilor Pascale, vine şi Iepuraşul cu tolba plină de cadouri pentru cei dragi. Mai ales pentru copii. Dacă nu știi ce să cumperi, iată câteva idei care îl pot ajuta pe Iepuraș ca să vină cu tolba... plină!

Dincolo de ouăle și figurinele din ciocolată, jucăriile rămân cele mai apreciate cadouri pe care cei mici le așteaptă cu nerăbdare de la Iepuraș. Dar și cele necesare pentru joaca în aerl liber: biciclete, trotinete, skateboard-uri și așa mai departe.


Cum cumperi cele mai potrivite jucării? Iată câteva repere care îți pot fi de mare ajutor:


Pentru copii între 0 -2 ani 

Copiii care au vârste fragede, până în doi ani, sunt cei mai expuşi pericolelor dacă primesc jucării care nu sunt destinate vârstei lor. Cei mici au tendinţa de a băga orice jucărie în gură, iar de aici până la a înghiţi sau inhala obiecte de mici dimensiuni nu mai este decât un pas. Atenţie deci la produsele care conţin părţi detaşabile, de mici dimensiuni. Este recomandat să nu cumperi mingiuţe, pistoale cu bile, maşini cu rotiţe detaşabile, cu şuruburi, păpuşi cu accesorii, jucării cu cheiţe. Şi jucăriile de pluş pot fi periculoase pentru cei mici. Ele trebuie să fie bine cusute pentru ca părul sau puful să nu poată fi smuls. Materialul cu care este umplută jucăria poate fi înghiţit de copilul tău sau îl poate sufoca. Prin urmare alege jucării adecvate. 


Pentru copii între 2-4 ani 

Dacă fetiţa sau băieţelul tău sunt de vârste mici, nu cumpăra jucării cu muchii ascuţite.  În timp ce se joacă, ei se pot răni grav sau pot răni alţi copii. Aceste tipuri de jucării pot provoca înţepături, zgârieturi, tăieturi sau răni grave. De asemenea, evită să cumperi jucării care se pot sparge sau crăpa, de genul celor din plastic foarte subţire sau sticlă.  Dacă micuţul tău le scapă pe jos, acestea se pot sparge, iar muchiile foarte ascuţite îl pot răni. Evită jucăriile care au în componenţă oglinzi sau geamuri!


Pentru copii între 4-7 ani 

O jucărie care are în componenţă corzi, sfori, sârme sau şnururi poate deveni un real pericol pentru cel mic. Copilul le poate pune în jurul gâtului şi se poate răni grav sau chiar asfixia. Atenţie la corzi şi la maşinuţele pe care cel mic le trage în urma lui de sfoară! Dacă alegi role, trotinete, biciclete, rachete de tenis, cumpără şi echipamente de protecţie: căşti, cotiere şi genunchiere.


Pentru copii între 7 -12 ani

Indiferent de vârstă, boardgames-urile aduc reale beneficii sănătății. Un studiu publicant în New England Journal of Medicine a relevat faptul că stimularea creierului cu activităţi mentale de agrement (incluzând aici board game-urile, jocurile de cărţi, completarea de careuri de cuvinte încrucişate, cititul, scrisul sau cântatul la diferite instrumente) este foarte benefică pentru creier.

Dincolo de timpul de calitate pe care îl puteți petrece alături de juniorii voștri, prin boardgames aveți ocazia să faceți și un pic de… școală. Mai precis, alegând un joc de societate, de “masă” dacă am traduce întocmai, copii pot învăța lucrurile  pe care nu le pot asimila într-o zi de şcoală.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus