Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce poţi face cu folia alimentară de plastic: întrebuinţări pentru copii

0
Ce poţi face cu folia alimentară de plastic: întrebuinţări pentru copii
Dacă până acum ai folosit folia de plastic doar pentru a împacheta sandvişul copiului pentru şcoală ori pentru a păstra diverse alimente în frigider, iată că există şi alte întrebuinţări ale acesteia. Unele pe cât de neașteptate pe atât de utile. Descoperă-le în articol!

Tu la ce folosești folia alimentară din plastic? Cu siguranță, atunci când trebuie să împachetezi sandvișul prichindelului pentru scoală. Ori când trebuie să păstrezi la frigider o caserolă cu mâncare fără capac. Însă acest material îți poate fi de mare ajutor și altfel, mai ales atunci când ești părinte. Îți prezentăm mai jos câteva întrebuințări neașteptate ale foliei de plastic la care, poate, nu te-ai gândit până acum!

Cum să pregătești un ou poșat

Prichindelul tău e mare amator de ouă la micul dejun? În acest caz, ce zici de un ou poșat? Ai nevoie de o bucată de folie de plastic, pe care să o ungi cu puțin unt sau ulei. Apoi, sparge oul în interior. Prinde marginile și răsucește-le, punând oul în apa fierbinte. Și, uite asa,  vei obține oua în stil Benedict. Poftă bună!


Ajută la păstrarea bananelor proaspete

De obicei, bananele se înnegresc destul de repede după ce le cumperi de la magazin. Cum le poți păstra proaspete mai mult timp? La fel de galbene și cu o textură fermă?  Înfășoară-le codițele într-o bucată de folie de plastic. Vei observa diferența!


Pictura neconvențională

Copiii adoră să picteze, chiar dacă operele lor de artă lasă în urmă un mic haos: urme de acuarele pe mâini, pe masă, pe pereţi, pe covoare, pe haine… Într-o astfel de situaţie, folia de plastic îţi poate fi de mare ajutor. Aplică vopseaua pe un carton din loc în loc, acoperă-l apoi cu folie de plastic şi lasă-l pe junior să se joace cu mâinile deasupra. Astfel, copilul tău se transformă într-un mic Picasso. Dar, dacă vopseaua ajunge pe îmbrăcămintea prichindelului, nu-ți rămâne decât să o cureți cu detergent lichid și capsule.


Capac pentru pahar

Copiii, mai ales la vârste mai mici, au un talent deosebit în a vărsa paharele cu suc ori cu smoothie. Sunt nişte profesionişti adevăraţi. Însă poţi evita un astfel de moment, dacă acoperi recipientul cu folie de plastic. Apoi, înfige un pai în mijloc şi problema a fost rezolvată!


Soluția împotriva muștelor

Cel puţin atunci când vine vorba de gustarea de fructe pentru junior. Pregăteşti castronul, iar muştele roiesc de zor în jurul lui. Nu trebuie decât să-l acoperi cu folie de plastic, iar apoi să-i faci o mică tăietură cu ajutorul unui cuţit.


"Protecție" pentru scutecele folosite

Folia de plastic n-ar trebui să lipsească din bagajul de călătorie al unui bebeluș. De ce? Pentru că poate "izola" foarte bine niște scutece folosite. Dacă pleci cu prichindelul la drum și nu ai unde arunca scutecele, împăturește-le bine într-o folie de plastic și le poți transporta după tine până când ajungi la un coș de gunoi.Tu ce alte întrebuințări ale foliei de plastic cunoști?

Sursa: BrightSide

Foto: livestrong.com

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus