Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Concediul de maternitate: Câte zile sunt obligatorii?

0
Concediul de maternitate: Câte zile sunt obligatorii?
Concediul de maternitate este un beneficiu acordat viitoarelor mame, independent de concediul de creștere a copilului. Potrivit legislației în vigoare, concediul de maternitate presupune 126 de zile calendaristice, împărțite înainte de naștere și după, în perioada de lăuzie, pentru care mamele pot primi și o indemnizație de maternitate stabilită în funcție de stagiul de cotizare și veniturile obținute. Câte zile din acest concediu sunt obligatorii?

Concediul de maternitate sau concediul maternal are o durată fixă de 126 de zile calendaristice și se împarte în două perioade: 

1. concediu prenatal (de sarcină) cu o durată de 63 de zile, care este acordată înainte de nașterea copilului;

2. concediu postnatal (de lăuzie) cu o durată de 63 de zile, care este acordat imediat după nașterea copilului.

Opțional, cele două perioade, concediul prenatal și concediul postnatal, pot fi compensate între ele. În acest caz este necesară permisiunea medicului, iar concediul postnatal nu trebuie să aibă mai puțin de 42 de zile. De altfel, primele 42 de zile ale concediului postnatal sunt obligatorii.

Există posibilitatea de a se renunța  la concediul prenatal, însă, așa cum am menționat mai sus, nu și la primele 42 de zile ale concediului postnatal.

În cazul în care apar probleme de sănătate care fac sarcina dificilă și viitoarea mămică are nevoie de o perioadă mai lungă de repaus decât cea a concediului prenatal, medicul poate recomanda prelungirea concediului. Acesta trebuie să elibereze un certificat medical care să îi ofere dreptul la concediu medical obișnuit.

În fiecare lună, pe perioada concediului de maternitate, viitoarea mămică trebuie să prezinte angajatorului fișa de concediu medical, avizată de medic drept concediu de sarcină și lăuzie (postanal și prenatal). În baza acestei fișe, femeia beneficiază de de indemnizația de maternitate.


Ce contribuţii suporta o persoană cu concediu de maternitate ?

O persoană care se afla în concediu de maternitate va suporta următoarele contribuţii sociale obligatorii:

CAS (25%) – se suportă;

CASS (10%) – potrivit art. 154 alin. (1) litera g.) din Codul Fiscal – sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate femeile însărcinate şi lăuzele;

Impozit pe venit (10%) – potrivit art. 62 litera c.) din Codul Fiscal – următoarele venituri nu sunt impozabile: indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii.

În ceea ce priveşte contribuţia CAM (2.25%) suportată de angajator, potrivit art. 220^5 din Codul Fiscal – contribuţia asiguratorie pentru munca nu se datorează pentru prestaţiile suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, precum şi din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus