Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Copil pe bicicletă: 3 accesorii care nu trebuie să-i lipsească

0
Copil pe bicicletă: 3 accesorii care nu trebuie să-i lipsească
Nu doar că este una dintre cele mai îndrăgite forme de mișcare în rândul juniorilor, dar mersul pe două roți ajută la creșterea autonomiei și a încrederii în sine. S-a demonstrate științific! Dacă și copilul tău adoră să meargă cu bicicleta, ar fi bine să te asiguri că nu-I lipsesc anumite accesorii. Despre ce este vorba, mai precis?

Mersul cu bicicleta nu ar trebui să lipsească din viața niciunui copil. Bineînțeles, dacă nu există contraindicații medicale! Nu doar că reprezintă un mod distractiv de a-și petrece timpul liber, departe de ecranele gadgeturilor, dar acest tip de mișcare aduce și numeroase beneficii în creșterea și dezvoltarea unui prichindel, atât din punct de vedere fizic cât și psihic.  În plus, mersul pe bicicletă ajută la creșterea autonomiei și a încrederii în sine. 

Care ar fi explicația? Copiii se simt independenți când merg cu bicicleta și stabilesc cu ce viteză să meargă, când să se oprească, când să vireze. Iar în cazul începătorilor, satisfacția e și mai mare când, după foarte multe încercări eșuate, prichindeii reușesc să pedaleze în direcția potrivită și să pună bicicleta în mișcare. În același timp, copiii exersează atât coordonarea picioarelor când învăţa să meargă pe bicicletă, cât şi coordonarea mână-ochi prin manevrarea ghidonului.

Prin urmare, dacă ai ales deja modelul potrivit de bicicletă pentru copilul tău, ai grijă să nu-I lipsească și următoarele accesorii:

1. Casca de protecție. Regulamentul de aplicare al Codului Rutier recomandă ca, în circulația pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecție omologată în acest sens. Cu atât mai mult, în cazul celor mici. De aceea alege cu atenție un mode de cască de bicicletă pentru copii care să se potrivească juniorului tău!

Din păcate, foarte mulţi copii ajung anual la urgenţă din cauza accidentărilor provocate de mersul pe bicicletă sau alte activităţi sportive pe roţi.

2. Mănuși, protecție coate și genunchi. Mai ales în cazul începătorilor, care tocmai ce au renunțat la roțile ajutătoare, aceste accesorii sunt de mare ajutor în cazul eventualelor lovituri. De asemenea, când copiii ajung să meargă pe terenuri accidentate, în pădure de exemplu, riscul de a cădea este mult mai mare decât îl presupune o plimbare obișnuită prin parc.

3. Rucsacul potrivit. Pe piață, există numeroase modele de ghiozdane ori de rucsace pentru copii. Dar, dacă juniorul tău merge la școală pe bicicletă, are nevoie de un model anume. În primul rând, un rucsac dintr-un material impermeabil, care să reziste intemperiilor, dar să aibă și elemente reflectorizante. De asemenea, ține cot și de sistemul de prindere!

Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus